Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας στο Facebook

Στον λογαριασμό σας στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τόσο από τον υπολογιστή σας όσο και από το κινητό σας.

Γιατί να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας στο Facebook;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας στο Facebook είναι ότι ο λογαριασμός email σας έχει παραβιαστεί. Με την αλλαγή του email στον λογαριασμό σας διασφαλίζετε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό, εκτός από εσάς τον ίδιο.

Δείτε και αυτό: Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Telegram

Ξεκινήστε με το να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας από την επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το εικονίδιο με την φωτογραφία του προφίλ σας (το οποίο είναι το τελευταίο εικονίδιο σε αυτήν τη σειρά). Από το μενού που εμφανίζεται κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις & Απόρρητο.

Το Facebook θα σας μεταφέρει στη σελίδα «Ρυθμίσεις» και μετά πατήστε στο ρυθμίσεις λογαριασμού.

Στις ρυθμίσεις λογαριασμού, στην υποκατηγορία Γενικά βρείτε δεξιά την υποκατηγορία Επικοινωνία και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία.

Επιλέξτε Προσθήκη άλλης διεύθυνσης email ή αριθμού κινητού. Θα δείτε τώρα ένα παράθυρο «Προσθήκη άλλου email». Σε αυτό το παράθυρο, κάντε κλικ στο πεδίο «Νέο email» και πληκτρολογήστε τη νέα σας διεύθυνση email. Στη συνέχεια, στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη.

Το Facebook θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Κάντε κλικ στο πεδίο «Κωδικός πρόσβασης», πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Facebook και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Υποβολή» στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Για να επιβεβαιώσετε ότι είστε κάτοχος της διεύθυνσης email που μόλις προσθέσατε στον λογαριασμό σας, το Facebook θα σας στείλει ένα email επιβεβαίωσης ή η αλλαγή θα γίνει αυτόματα. Ανοίξτε τα εισερχόμενα του email σας, αποκτήστε πρόσβαση σε αυτό το email από το Facebook και κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση στο email. Κάνοντας κλικ στο Επιβεβαίωση στο email επαλήθευσης του Facebook, θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο του Facebook. Η διεύθυνση email που εισαγάγατε πρόσφατα είναι πλέον η κύρια διεύθυνση email για τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε άλλες διευθύνσεις email που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Αλλάξτε τη διεύθυνση email σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook

Σε τηλέφωνο iPhone, iPad ή Android, χρησιμοποιήστε την επίσημη εφαρμογή Facebook για να αλλάξετε τη διεύθυνση email που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Στην εφαρμογή του Facebook, πατήστε το μενού με τις τρεις οριζόντιες γραμμές. Οι τρείς οριζόντιες γραμμές πλέον βρίσκονται στην κάτω δεξιά πλευρά της εικόνας του προφίλ σας.

Πατήστε στο γρανάζι όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Από το μενού που ανοίγει, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε Λογαριασμός και Προσωπικές πληροφορίες.

Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Στοιχεία Επικοινωνίας και ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία για να αλλάξετε ή να προσθέσετε ένα νέο email ή έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Κοινοποιήστε