Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook από τις μηχανές αναζήτησης

Το Facebook επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google να εμφανίζουν το προφίλ σας και τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες. Αλλά αν δεν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να αναζητούν το προφίλ σας εκτός του Facebook, μπορείτε να το διαγράψετε.

Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook από τις μηχανές αναζήτησης

Αρχικά, μεταβείτε στον ιστότοπο του Facebook χρησιμοποιώντας το εκάστοτε πρόγραμμα περιήγησης σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Απόρρητο από τη στήλη στα αριστερά.

Κάντε κύλιση προς το κάτω μέρος της σελίδας και στην ενότητα Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας οι άλλοι, θα βρείτε μια επιλογή με την ονομασία Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να οδηγούν στο προφίλ σας;

Κάντε κλικ στην Επεξεργασία που βρίσκεται δίπλα σε αυτήν την επιλογή. Καταργήστε την επιλογή δίπλα στο στοιχείο Να επιτρέπεται στις μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να οδηγούν στο προφίλ σας.

Στο επόμενο αναδυόμενο μήνυμα, κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση. Τέλος, κάντε Κλείσιμο για να αποθηκεύσετε τη νέα σας προτίμηση.

Αυτή η ρύθμιση θα αργήσει μερικές εβδομάδες για να τεθεί σε ισχύ. Ακόμα και αφού το Facebook επεξεργαστεί το αίτημα μας στο τέλος, οι σύνδεσμοι πληροφοριών και το προφίλ σας θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην προσωρινή μνήμη των μηχανών αναζήτησης και θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μόλις το Facebook μεταβιβάσει την ενημερωμένη προτίμηση σε ιστότοπους όπως το Google, το Yahoo και το Bing, θα χρειαστεί λίγος χρόνος (περίπου ένας μήνας) για να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Επιπλέον, ενώ οι μηχανές αναζήτησης δεν θα μπορούν πλέον να συνδέουν απευθείας το προφίλ σας στα αποτελέσματα, μπορούν να ανιχνεύσουν τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες σας, όπως δημοσιεύσεις και το πλήρες όνομά σας. Λόγω αυτού του κενού, οποιοσδήποτε με τις σωστές λέξεις-κλειδιά μπορεί να εντοπίσει το προφίλ σας στο Facebook μέσω μηχανών αναζήτησης.

Κοινοποιήστε