Πώς να μην σας προσθέτουν σε ομάδες στο Facebook

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να μείνετε σε επαφή με φίλους, να αγοράσετε ή να πουλήσετε προϊόντα, να συμμετάσχετε σε ομάδες και πολλά άλλα. Ωστόσο, προβλήματα προκύπτουν όταν προστίθενται σε ομάδες από άλλα άτομα, ειδικά εάν αυτή η ομάδα έχει σχεδιαστεί για να σας στέλνει μηνύματα που δεν σας ενδιαφέρουν ή να σας πουλήσει κάτι.

Προσφορά του PcMagazino για το office 2021 Pro Plus στα 22,92€ χρησιμοποιώντας το κουπόνι με κωδικό SGO66

Πώς να μην σας προσθέτουν σε ομάδες στο Facebook

Τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου του Facebook σάς επιτρέπουν να εμποδίσετε άλλους να σας προσθέσουν σε ομάδες Facebook. Το Facebook σταμάτησε να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σας προσθέσει σε μια ομάδα χωρίς άδεια το 2019, αλλά εξακολουθείτε να μαστίζεστε από ειδοποιήσεις για να συμμετάσχετε σε ομάδες, μια διαδικασία σχεδόν εξίσου ενοχλητική.

Εγγραφείτε και αποχωρήστε από την ομάδα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποτρέψετε οποιονδήποτε από το να σας προσκαλέσει ξανά σε μια ομάδα (ειδικά αν πρόκειται για ανεπιθύμητη ομάδα) είναι να εγγραφείτε στην ομάδα και στη συνέχεια να την αποχωρήσετε. Επιλέξτε Αποχώρηση από την ομάδα . Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης. Θα δείτε μια εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Δεν θα επιτρέπετε στους άλλους να σας προσκαλούν να γίνετε ξανά μέλος αυτής της ομάδας.

Ενεργοποιήστε αυτήν την εναλλαγή και κανείς δεν θα μπορεί να σας στείλει πρόσκληση για αυτήν την ομάδα.

Αποκλεισμός του λογαριασμού Facebook

Εάν ένα άτομο στο Facebook συνεχίσει να σας προσκαλεί σε ομάδες, έχετε πάντα την επιλογή να μην το ακολουθείτε. Για να μην ακολουθείτε το φίλο σας, μεταβείτε στη λίστα φίλων σας. Δίπλα από το όνομα αυτού του ατόμου, επιλέξτε τις τρεις τελείες. Έπειτα επιλέξτε Να μην ακολουθώ.

Μπορείτε να κάνετε διαγραφή φίλου ή να μην ακολουθείτε αυτό το άτομο επιλέγοντας την επιλογή από την λίστα. Η διαφορά είναι ότι αν δεν ακολουθείτε το φίλο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το προφίλ του για να δείτε τις αναρτήσεις του. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό αν τον διαγράψετε. Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, αυτό το άτομο δεν θα ειδοποιηθεί για την ενέργειά σας.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου ομάδας

Εάν είστε διαχειριστής μιας ομάδας και διαπιστώσετε ότι άτομα (ή bots) στέλνουν προσκλήσεις ομάδας σε πολλά άτομα, μπορείτε να αλλάξετε τα δικαιώματα και το ποιος επιτρέπεται να κάνει τι ως μέρος της ομάδας. Από τη σελίδα της ομάδας, επιλέξτε Ρυθμίσεις ομάδας στην πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Κάτω από την ομάδα Ρύθμιση, επιλέξτε το κάτω βέλος δίπλα στο Απόρρητο και επιλέξτε Ιδιωτική. Μόλις το κάνετε αυτό, η ομάδα δεν μπορεί να οριστεί ξανά σε δημόσια.

Κάτω από τη Διαχείριση ιδιότητας μέλους, στο πλαίσιο Συμμετοχή επιλέξτε Μόνο προφίλ. Να επιτρέπεται μόνο στα προφίλ να συμμετέχουν στην ομάδα. Τέλος επιλέξτε Αποθήκευση.

Κοινοποιήστε