Πώς να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows

Με τον καιρό έχουμε προοδεύσει σε σημείο όπου ακόμη και το επιπλέον δευτερόλεπτο που χρειάζεται για να εντοπίσετε μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας για να ανοίξει έχει μεγάλη σημασία γιατί ως γνωστόν “ο χρόνος είναι χρήμα”. Θα μπορούσε να πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βρείτε το Word App σας στο μενού Έναρξη και να το ανοίξετε, αλλά με μια συντόμευση πληκτρολογίου μπορείτε να το διαχειριστείτε σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αυτές οι συντομεύσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τις εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες βαθιά μέσα στο σύστημα και γενικότερα στο φάκελο των Windows του υπολογιστή σας. Είναι μια καλή ιδέα να ορίσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για αυτές τις εφαρμογές που ανοίγετε τακτικά.

Η μόνη προϋπόθεση για να μπορείτε να ορίσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι να έχετε τα δικαιώματα διαχειριστή ή τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή του συστήματος. 

Μεταβείτε στην τοποθεσία όπου υπάρχει το App 

Εντοπίστε την εφαρμογή που χρειάζεστε μια συντόμευση πληκτρολογίου, για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε μια συντόμευση για να ανοίξετε το Paint (ζωγραφική) τότε στο C: ProgramData Microsoft Windows Μενού έναρξης Προγράμματα Βοηθήματα Ζωγραφική είναι που θα πρέπει να πάτε. 

Αφού εντοπίσετε την εφαρμογή, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε ιδιότητες. 

Η ιδιότητα του ενδιαφέροντος μας εδώ είναι το Πλήκτρο συντόμευσης η οποία εξ ορισμού δεν έχει καθοριστεί.

Αλλάξτε το πλήκτρο συντόμευσης πληκτρολογώντας το γράμμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως συντόμευση για το άνοιγμα της εφαρμογής. 

Στην περίπτωσή μας, αν πληκτρολογήσετε «Ρ», στη συνέχεια, τα Windows αυτόματα θα επιλέξουν ένα πλήκτρο συντόμευσης που θα μπορούσε να είναι κάτι σαν Ctrl + Alt + P.

Κάντε κλικ στο Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε αλλαγές

Όταν ρωτηθείτε για τα δικαιώματα του Administrator κάντε κλικ συνέχεια: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως  ο διαχειριστής μπορεί να ορίσει συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου ιδιοτήτων.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πλήκτρα που δεν μπορούν να ορισθούν σαν πλήκτρα συντόμευσης. Αυτά είναι τα πλήκτρα Esc, Enter, Tab, Shift, Space, Backspace και PrtScn. 

Συμπερασματικά

Χάρη σε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου θα είστε σε θέση να ανοίξετε τις εφαρμογές της επιλογής σας στο άψε σβήσε. Αυτές οι συντομεύσεις σας σώζουν όχι μόνο από χρόνο, αλλά και κάνουν την όλη διαδικασία πολύ απλούστερη. 

Η διαδικασία για τη δημιουργία των συντομεύσεων μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά είναι μια καλή επένδυση σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά από την επαναλαμβανόμενη ενέργεια του ψαξίματος.

Κοινοποιήστε

2 thoughts on “Πώς να αντιστοιχίσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows

 1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is important and everything. Nevertheless think of
  if you added some great pictures or video clips to give your
  posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips,
  this website could definitely be one of the very best
  in its niche. Awesome blog!

 2. Παράθεμα: %title%

Αφήστε μια απάντηση