Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις φακέλων στην αριστερή πλευρική γραμμή του μενού Έναρξη στα Windows 10

Το μενού Έναρξη των Windows 10 περιλαμβάνει μια εύχρηστη λίστα συντομεύσεων (όπως Εικόνες, Έγγραφα, Ρυθμίσεις) σε μια μικρή πλευρική γραμμή. Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε ποιες συντομεύσεις θα εμφανίζονται εκεί. Δείτε το πώς παρακάτω.

Αρχικά, ξεκινήστε πατώντας το κουμπί Ρυθμίσεις ανοίγοντας την Έναρξη και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι (ή πατώντας το κουμπί Windows + I). Αυτό το εικονίδιο με το γρανάζι για τις Ρυθμίσεις είναι ένα παράδειγμα μιας από τις συντομεύσεις που θα προσαρμόσουμε.

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις φακέλων στην αριστερή πλευρική γραμμή του μενού Έναρξη στα Windows 10

Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Εξατομίκευση. Στην Εξατομίκευση, επιλέξτε Έναρξη από την πλευρική γραμμή.

Στις ρυθμίσεις Έναρξη, μεταβείτε στο κάτω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλέξτε τους φακέλους που θα εμφανίζονται στην Έναρξη.

Στη σελίδα Επιλέξτε τους φακέλους που θα εμφανίζονται στην Έναρξη θα δείτε μια μεγάλη λίστα με κοινές τοποθεσίες φακέλων και συντομεύσεις, κάθε μία με ένα διακόπτη δίπλα της. Για να εμφανιστεί ένα από αυτά στην πλαϊνή γραμμή συντομεύσεων του μενού Έναρξη, κάντε κλικ στο διακόπτη στο Ενεργό. Εάν θέλετε να αποκρύψετε οποιοδήποτε από αυτά, ρυθμίστε το διακόπτη δίπλα τους σε Ανενεργό.

Στο μενού Επιλέξτε τους φακέλους που θα εμφανίζονται στην Έναρξη κάντε κλικ στους διακόπτες δίπλα στους φακέλους για να τους ενεργοποιήσετε. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την Έναρξη, θα δείτε τις συντομεύσεις που έχετε ενεργοποιήσει ως κατακόρυφη λίστα στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη. Για παράδειγμα, εδώ έχουμε ενεργοποιήσει όλες τις πιθανές συντομεύσεις.

έναρξη-γρανάζι_2

Εάν δεν βλέπετε όλα τα εικονίδια συντόμευσης που έχετε ενεργοποιήσει, αυτό σημαίνει ότι το μενού Έναρξη είναι πολύ μικρό – κοντό. Για να αλλάξετε το μέγεθός του, κάντε κλικ στο επάνω άκρο του μενού Έναρξη και σύρετέ το προς τα πάνω για να το κάνετε μεγαλύτερο. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο για όλα τα εικονίδια συντόμευσης.

Εάν θέλετε να δείτε ετικέτες για τα εικονίδια συντόμευσης, κάντε κλικ στο κουμπί του μενού με τις τρεις γραμμές στο επάνω μέρος της πλευρικής γραμμής και η περιοχή της πλευρικής γραμμής θα επεκταθεί.

Όταν κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις συντομεύσεις που οδηγούν σε ειδικούς φακέλους (όπως Μουσική”, “Βίντεο” ή “Εικόνες”), θα μεταφερθείτε απευθείας στην κατάλληλη τοποθεσία στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Κοινοποιήστε