Ημερολόγιο γενεθλίων από το Facebook

Σαφώς και είναι αδύνατο να θυμόμαστε τις ημερομηνίες γενεθλίων όλων των συγγενών, των φίλων, των συνεργατών μας αλλά και των διαδικτυακών μας φίλων. Γι’ αυτό μας βοηθάει η λειτουργία υπενθύμισης γενεθλίων που διαθέτει Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ, το Facebook.

Αν κάποια μέρα γιορτάζει ένας από τους φίλους μας, η ιστοσελίδα εμφανίζει μία σχετική ειδοποίηση. Τι γίνεται όμως αν μία ημέρα δεν μπούμε στο Facebook ή απλά μας διαφύγει η ειδοποίηση και ξεχάσουμε να πούμε χρόνια πολλά σε κάποιο φίλο μας;

Ημερολόγιο γενεθλίων από το Facebook

Ευτυχώς, υπάρχει το πρόσθετο Birthday Calendar Extrractor for Facebook. Είναι διαθέσιμο μόνο για το Google Chrome και τον Microsoft Edge. Mπορούμε να εξάγουμε το ημερολόγιο γενεθλίων του Facebook και να το εισάγουμε στο Ημερολόγιο της Google.

Για να εξάγουμε το ημερολόγιο γενεθλίων από το Facebook, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του πρόσθετου, επιλέγουμε το Generate Google Calendar, και πατάμε Generate. Αφού φυσικά πατήσουμε προσθήκη και εισάγουμε το πρόσθετο στον Browser μας.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε που θέλουμε να γίνει αποθήκευση του αρχείου που θα δημιουργήσει το πρόσθετο. Χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί το πρόσθετο μπορεί να μην υποστηρίζει την γλώσσα Ελληνικά οπότε θα χρειαστεί να αλλάξετε την γλώσσα. Από τις Ρυθμίσεις μπορούμε προσωρινά να αλλάξουμε την γλώσσα του Facebook.

Πατώντας πλέον το Ημερολόγιο των Windows και κάνουμε εισαγωγή του αρχείου, θα έχουμε την παρακάτω εικόνα.

Μπορούμε να ανοίξουμε φυσικά το αρχείο που δημιουργήθηκε απευθείας με την εφαρμογή του Ημερολογίου των Windows 10.

Κοινοποιήστε