Τι είναι το Telegram

Γιατί να δοκιμάσετε το Telegram όταν έχετε ήδη εφαρμογές με παρόμοιες δυνατότητες;

Το Telegram είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων πολυμέσων, πολλαπλών πλατφορμών που συνδυάζει πολλές από τις δυνατότητες των αγαπημένων σας κοινωνικών δικτύων σε ένα πρόγραμμα.

Τι είναι το Telegram

Το Telegram υπάρχει από το 2013. Διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για συνομιλία, για ομαδικά μηνύματα, καθώς και φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Το Telegram προσφέρει επίσης αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά απορρήτου, επιλογές προσαρμογής και δυνατότητες πολλαπλών πλατφορμών.

Η πιο βασική λειτουργία του Telegram είναι οι συνομιλίες ένας προς έναν. Λειτουργεί ακριβώς όπως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Υπάρχουν όμως κάποιες δυνατότητες μπόνους που δεν θα βρείτε σε κάποιες άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το Telegram σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα μηνύματά σας αφού τα στείλετε. Έτσι, εάν κάνατε ένα λάθος, μπορείτε να το διορθώσετε χωρίς να στείλετε νέο μήνυμα με τη διόρθωση. Δεν έχουν πολλοί messengers αυτή τη δυνατότητα, αλλά το Discord, το Slack και το Teams περιλαμβάνουν αυτή την δυνατότητα.

Επιπλέον, το Telegram σάς επιτρέπει να διαγράφετε μηνύματα αφού τα στείλετε τόσο για εσάς όσο και για τον παραλήπτη. Επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε μηνύματα που έχετε λάβει από άλλους χρήστες.

Ανταλλαγή μηνυμάτων πολυμέσων

Στη συνέχεια, υπάρχει η ανταλλαγή μηνυμάτων πολυμέσων. Με το Telegram, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και φωνητικά μηνύματα απεριόριστης διάρκειας. Εάν θέλετε να παρακάμψετε το χρονικό όριο των βίντεο, γράψτε ένα μεγάλο βίντεο στο τηλέφωνό σας και μεταφορτώστε το στη συνομιλία. Τα βίντεο, τα αρχεία και άλλα έγγραφα που αποστέλλονται μέσω του Telegram μπορούν να έχουν μέγεθος έως 2 GB.

Αντίθετα, το Gmail και το Facebook Messenger έχουν ανώτατο όριο μόλις 25 MB. Το Telegram προσφέρει περισσότερα από 20.000 κινούμενα αυτοκόλλητα που σας επιτρέπουν να εκφράσετε μια πλήρη σειρά συναισθημάτων που ταιριάζουν στο ξεχωριστό γούστο και το στυλ σας. Το Telegram περιλαμβάνει άλλα εξαιρετικά εργαλεία, όπως προγραμματισμένα και silent μηνύματα (μηνύματα χωρίς ήχο). Ο προγραμματισμός μηνυμάτων είναι χρήσιμος εάν γνωρίζετε ότι πρέπει να υπενθυμίσετε σε κάποιον κάτι για μια συγκεκριμένη στιγμή.

Τα μηνύματα μπορούν να σταλούν σε μια συγκεκριμένη ώρα ή την επόμενη φορά που ο παραλήπτης θα συνδεθεί στο διαδίκτυο. Τα silent μηνύματα είναι εξαιρετικά όταν θέλετε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον στις τρεις το πρωί, αλλά δεν θέλετε να τον ξυπνήσετε με μια ειδοποίηση. Το μήνυμα θα φτάσει χωρίς να έχει επισυναφθεί καμία ειδοποίηση και θα το δουν την επόμενη φορά που θα ελέγξουν την εφαρμογή.

Κανάλια στο Telegram

Ενώ το Twitter περιορίζει τον αριθμό των χαρακτήρων σε μία ανάρτηση, το Telegram δεν έχει τέτοιους περιορισμούς. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τις αναρτήσεις του καναλιού σας με εικόνες, συνδέσμους, βίντεο και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένα emoji αντιδράσεων, ενότητες σχολίων και κουμπιά URL. Οι αναρτήσεις του καναλιού εμφανίζονται στις ροές συνομιλίας του συνδρομητή σας.

Οι ομάδες συνομιλίας στο Telegram έχουν ένα ανώτατο όριο των 200.000 μελών. Αλλά όταν οι ομάδες πλησιάζουν το όριο των 200.000 μελών, οι διαχειριστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μετατροπή της σε μια απεριόριστη ομάδα όπου μόνο αυτοί μπορούν να δημοσιεύουν.

Οι διαχειριστές οποιουδήποτε μεγέθους ομάδας έχουν ειδικά προνόμια όπως τη δυνατότητα να δημοσιεύουν ανώνυμα (όπως το όνομα της ομάδας) και να αναθέτουν στα μέλη ειδικές ευθύνες. Οι ομάδες και τα κανάλια μπορούν να ξεκινήσουν φωνητικές συνομιλίες για απεριόριστο κοινό. Είναι κάτι σαν προσωπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Υπάρχει επίσης μια ζωντανή συνομιλία όπου οι ακροατές μπορούν να σχολιάσουν. Οι φωνητικές συνομιλίες υποστηρίζουν επίσης βίντεο και τη δυνατότητα κοινής χρήσης οθονών από οποιαδήποτε συσκευή.

Telegram και εφαρμογές (apps)

Το Telegram διαθέτει εφαρμογές για όλα τα λειτουργικά κινητών, υπολογιστών και tablet: iOS, macOS, Android, Windows και Linux. Εάν δεν έχετε ένα από τα παραπάνω λειτουργικά τότε μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Telegram μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (browser). Επιπλέον, η σύνδεση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης είναι χρήσιμη εάν δεν βρίσκεστε κοντά σε μία από τις συσκευές στις οποίες έχετε εγκαταστήσει το Telegram. Όταν εγγραφείτε στο Telegram, πρέπει να τους δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι συνομιλείτε έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Όταν δημιουργείτε τον λογαριασμό σας, επιλέγετε ένα όνομα χρήστη για να μπορείτε να κρύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Ωστόσο όταν εγγραφείτε στο Telegram και συγχρονίσετε τις επαφές σας, όλοι όσοι γνωρίζετε ότι είναι ήδη στην υπηρεσία θα λάβουν μια ειδοποίηση όταν εγγραφείτε. Αλλά υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε.

Εάν αποφασίσετε να μεταβείτε στο Telegram και να φέρετε τους φίλους σας μαζί σας, το ιστορικό συνομιλίας δεν χάνετε. Το Telegram σάς δίνει τη δυνατότητα να μετεγκαταστήσετε τις συνομιλίες σας από υπηρεσίες όπως το WhatsApp, το Line και το KakaoTalk. Περιμένουμε και το messenger αλλά αυτό μάλλον θα αργήσει πολύ.

Προσαρμογή του Telegram, Φέρτε το στα μέτρα σας

Το Telegram σάς επιτρέπει να αλλάξετε την εμφάνιση του μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη λειτουργία Night mode, όπως σας δείχνω παρακάτω.

Προστασία προσωπικών Δεδομένων

Μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή σας απαιτώντας κωδικό πρόσβασης ή Face ID για να την ανοίξετε. Έχετε επίσης την επιλογή να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα προτού οποιοσδήποτε μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή σας. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει τον αριθμό τηλεφώνου σας την τελευταία φορά που ήσασταν στο διαδίκτυο, τη φωτογραφία του προφίλ σας, τις κλήσεις, τα προωθημένα μηνύματα και τις ομάδες και τα κανάλια στα οποία ανήκετε.

Όταν δεν ανοίξετε τον λογαριασμός σας στο Telegram για ένα χρονικό διάστημα που εσείς θα επιλέξετε τότε αυτός διαγράφεται αυτόματα μετά από έξι μήνες από προεπιλογή, με την επιλογή να τον ορίσετε σε έναν, τρεις ή 12 μήνες.

Κοινοποιήστε