Τρόπος αυτόματης προσαρμογής στο Excel

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα AutoFit του Excel, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας στα κελιά σας είναι πάντα πλήρως ορατό (χωρίς να αποκοπεί).

Τρόπος αυτόματης προσαρμογής στο Excel

Υπάρχουν κυρίως δύο σενάρια όπου θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Το πρώτο είναι όταν το περιεχόμενο του κελιού σας διακόπτεται λόγω του περιορισμένου μεγέθους του κελιού. Σε αυτήν την περίπτωση, το AutoFit θα αυξήσει το μέγεθος του κελιού έτσι ώστε το πλήρες περιεχόμενό σας να είναι ορατό όλη την ώρα.

Το άλλο σενάριο είναι όταν έχετε περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων στο κελί σας και δεν χρειάζεστε επιπλέον χώρο στο κελί. Σε αυτήν την περίπτωση, το AutoFit θα μειώσει το μέγεθος του κελιού, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη σας ανά πάσα στιγμή.

Αρχικά, ανοίξτε το φύλλο σας στο Excel. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη στήλη ή τις σειρές που θέλετε να προσαρμόσετε αυτόματα. Αφού επιλέξετε τις γραμμές ή τις στήλες σας, στην κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα Κεντρική, στην ενότητα Κελιά, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση.

Στο μενού Μορφοποίηση εάν θέλετε να προσαρμόσετε αυτόματα τις στήλες σας, επιλέξτε την επιλογή Αυτόματη προσαρμογή πλάτους στήλης. Για αυτόματη προσαρμογή των σειρών σας, επιλέξτε Αυτόματη προσαρμογή ύψους γραμμής. Το Excel θα αυξήσει ή θα μειώσει τα μεγέθη των γραμμών ή στηλών σας για να διασφαλίσει ότι το πλήρες περιεχόμενο είναι ορατό.

Χρησιμοποιήστε την αυτόματη προσαρμογή για ένα ολόκληρο φύλλο στο Excel

Εάν έχετε ένα μεγάλο φύλλο που περιέχει πολλές σειρές και στήλες, μπορείτε να εφαρμόσετε την Αυτόματη προσαρμογή σε ολόκληρο το φύλλο εργασίας σας ταυτόχρονα.

Για να το κάνετε αυτό, πρώτα ανοίξτε το φύλλο στο Excel. Στη συνέχεια, στο κάτω μέρος του φύλλου σας, κάντε κλικ στο φύλλο εργασίας στο οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AutoFit.

Μόλις ανοίξει το φύλλο εργασίας σας, επιλέξτε ολόκληρο το φύλλο εργασίας. Κάντε το κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Επιλογή όλων (ένα τρίγωνο) στην επάνω αριστερή γωνία του φύλλου εργασίας. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl+A. Εάν η συντόμευση πληκτρολογίου σας επιλέγει μόνο μια περιοχή στο φύλλο εργασίας, πατήστε την ξανά για να επιλέξετε ολόκληρο το φύλλο εργασίας.

Τώρα που έχει επιλεγεί το πλήρες φύλλο εργασίας σας, στην κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα Κεντρική. Στην ενότητα Κελιά, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση.

Στο μενού Μορφοποίηση εάν θέλετε να προσαρμόσετε αυτόματα τις στήλες σας, επιλέξτε την επιλογή Αυτόματη προσαρμογή πλάτους στήλης. Για αυτόματη προσαρμογή των σειρών σας, επιλέξτε Αυτόματη προσαρμογή ύψους γραμμής.

Κοινοποιήστε