Πώς να συνδυάσετε δεδομένα από πολλά φύλλα στο Excel

Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε, να επικολλήσετε και να κάνετε υπολογισμούς για να συνδυάσετε δεδομένα από τα φύλλα σας. θα σας δείξω πώς να συνδυάζετε δεδομένα από πολλά φύλλα στο Excel.

Ενοποίηση δεδομένων των φύλλων του Excel

Το Excel προσφέρει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να συνδυάσετε δεδομένα από διαφορετικά φύλλα σε ένα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε τη συνάρτηση που θέλετε όπως SUM, AVERAGE, PRODUCT και COUNT. Για να σας δείξω τη διαδικασία, θα συνδυάσουμε φύλλα δαπανών από τέσσερις εβδομάδες σε ένα τελικό φύλλο που θα συνοψίζει όλα τα έξοδα. Όπως θα δείτε, κάθε φύλλο έχει ρυθμιστεί με τον ίδιο τρόπο που κάνει την ενοποίηση πολύ πιο απλή.

Πώς να συνδυάσετε δεδομένα από πολλά φύλλα στο Excel

Μεταβείτε στο φύλλο όπου θέλετε να τραβήξετε τα δεδομένα από τα άλλα φύλλα. Επιλέξτε ένα κελί (το επάνω αριστερό κελί) για να εισαγάγετε τα συνδυασμένα δεδομένα. Μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα και στην ενότητα Εργαλεία δεδομένων της κορδέλας. Κάντε κλικ στο Ενοποίηση.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Ενοποίηση, ξεκινήστε επιλέγοντας τη Συνάρτηση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από την αναπτυσσόμενη λίστα. Για το παράδειγμά μας προσθήκης δαπανών, επιλέγουμε το Άθροισμα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο Περιοχή προέλευσης δεδομένων και κάνουμε κλικ μέσα σε αυτό για να λάβετε το πρώτο φύλλο και το πρώτο εύρος κελιών. Μπορείτε απλώς να μετακινηθείτε σε αυτό το φύλλο και να επιλέξετε τα κελιά. Το παράθυρο Ενοποίηση παραμένει ανοιχτό καθώς το κάνετε αυτό. Για το παράδειγμά μας, πηγαίνουμε στο φύλλο Μαναβική και επιλέγουμε τα κελιά A1 έως B5.

Όταν εμφανιστεί η αναφορά κελιού, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη. Αυτό το τοποθετεί στη λίστα Όλες οι αναφορές. Κάντε κλικ μέσα στο πλαίσιο Περιοχή προέλευσης δεδομένων και στη συνέχεια, μεταβείτε στο επόμενο φύλλο που θέλετε να προσθέσετε και επιλέξτε τα κελιά από αυτό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη για να το τοποθετήσετε στη λίστα.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα δεδομένα. Πριν ολοκληρώσετε, μπορείτε να επιλέξετε τα πλαίσια στο κάτω μέρος για χρήση των ετικετών και δημιουργία συνδέσμων προς τα δεδομένα προέλευσης, αν θέλετε. Κάντε κλικ στο OK. Για να διευκολύνουμε τη δουλειά μας, θα χρησιμοποιήσουμε ετικέτες για την πρώτη γραμμή και την αριστερή στήλη.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε τα δεδομένα ενοποιημένα στο φύλλο σας.

Κοινοποιήστε