Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμφάνισή της γραμμής εργασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του χρώματος της. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και δείτε πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Ξεκινήστε με τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας το κουμπί των Windows+i στο πληκτρολόγιό σας. Ή μπορείτε να ανοίξετε το μενού Έναρξη και να επιλέξετε το μικρό εικονίδιο με το γρανάζι στα αριστερά.

Ρυθμίσεις

Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Εξατομίκευση.

Στις ρυθμίσεις Εξατομίκευση, επιλέξτε Χρώματα στην πλαϊνή γραμμή.

Στις ρυθμίσεις Χρώματα, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα και επιλέξτε Προσαρμοσμένο.

Όταν επιλέξετε Προσαρμοσμένο στο μενού Επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα δύο νέες επιλογές θα αποκαλυφθούν παρακάτω. Στην επιλογή παρακάτω Επιλέξτε την προεπιλεγμένη λειτουργία των Windows επιλέξτε το Σκούρο. Αυτό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε ένα χρώμα θέματος στη γραμμή εργασιών σας.

(Μπορείτε να επιλέξετε είτε Ανοιχτόχρωμο ή Σκούρο για την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και δεν θα επηρεάσει την επιλογή χρώματος της γραμμής εργασιών.)

Μετά από αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Επιλέξτε το επιθυμητό χρώμα έμφασης. Εάν έχει επιλεγεί η Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου τότε τα Windows θα επιλέξουν αυτόματα ένα χρώμα που ταιριάζει με την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας.

Για να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο ένα χρώμα, καταργήστε την επιλογή Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου και κάντε κλικ σε ένα χρώμα στο πλέγμα των έγχρωμων τετραγώνων που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό.

  • (Για να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα που δεν είναι ήδη στο πλέγμα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμοσμένο χρώμα κάτω από το πλέγμα.)

Για να εφαρμόσετε το χρώμα που επιλέξατε στη γραμμή εργασιών, στο μενού Εμφάνιση χρώματος έμφασης στις παρακάτω επιφάνειες τσεκάρετε την επιλογή δίπλα στο Έναρξη, γραμμή εργασιών και κέντρο ενεργειών.

(Εάν βρείτε αυτήν την επιλογή γκριζαρισμένη, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Σκούρο για την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής όπως φαίνεται στα παραπάνω. Τα προσαρμοσμένα χρώματα της γραμμής εργασιών δεν λειτουργούν στη λειτουργία Ανοιχτόχρωμο.)

Για να εφαρμόσετε το χρώμα και στις γραμμές τίτλου και περιγράμματα παραθύρων τσεκάρετε τότε και αυτήν την επιλογή.

Κοινοποιήστε