Πώς να προγραμματίσετε μια ανάρτηση στο Facebook

Εάν έχετε δημιουργήσει μια ανάρτηση αλλά θέλετε να τη δημοσιεύσετε κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορείτε να προγραμματίσετε την ανάρτησή σας χρησιμοποιώντας τις επιλογές προγραμματισμού του Facebook. Θα σας δείξω πώς να το κάνετε αυτό στον υπολογιστή σας και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Στο Facebook, μπορείτε να προγραμματίσετε αναρτήσεις μόνο για τις ομάδες και τις σελίδες σας. Δεν μπορείτε ακόμη να προγραμματίσετε αναρτήσεις στον προσωπικό σας λογαριασμό.

Πώς να προγραμματίσετε μια ανάρτηση στο Facebook

Στη σελίδα σας στο Facebook, τόσο οι διαχειριστές όσο και οι συντονιστές μπορούν να προγραμματίζουν και να επεξεργάζονται προγραμματισμένες αναρτήσεις. Σε ομάδες, πάλι, τόσο οι διαχειριστές όσο και οι συντονιστές μπορούν να διαχειρίζονται μελλοντικές αναρτήσεις. Μπορείτε φυσικά να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε την προγραμματισμένη ανάρτησή σας.

Για να προγραμματίσετε μια ανάρτηση στη σελίδα σας, ανοίξτε το Facebook στον υπολογιστή σας ή την εφαρμογή Meta Business Suite στο κινητό σας. Λοιπόν ξεκινάμε με το Facebook στον υπολογιστή σας. Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή του ιστότοπου, επιλέξτε Σελίδες και στη συνέχεια επιλέξτε τη σελίδα σας. Στην οθόνη της σελίδας σας, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στα «Εργαλεία δημοσίευσης».

Κάντε κλικ στο «Δημιουργία δημοσίευσης» για να συνθέσετε την ανάρτηση που θα προγραμματίσετε στη σελίδα σας.

Στο παράθυρο Δημιουργία δημοσίευσης που ανοίγει, γράψτε τα περιεχόμενα της ανάρτησής σας και επιλέξτε «Προγραμματισμός». Στο παράθυρο Προγραμματισμός επιλέξτε μια ημερομηνία και ώρα που θέλετε να δημοσιευτεί η ανάρτησή σας. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στο «Προγραμματισμός» στο κάτω μέρος.

Το Facebook θα δημοσιεύει πλέον αυτόματα την ανάρτησή σας στη σελίδα σας την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε τις προγραμματισμένες αναρτήσεις σας, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στην επιλογή Προγραμματισμένες αναρτήσεις στη σελίδα Εργαλεία δημοσίευσης.

Κοινοποιήστε