Πώς να σταματήσετε τους Browsers να ζητούν να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης


Κάθε πρόγραμμα περιήγησης στο Web θέλει να είναι το προεπιλεγμένο. Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προγράμματα περιήγησης, θα δείτε πολλά αιτήματα να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το αίτημα

Για το Google Chrome

Το Google Chrome εμφανίζει ένα μικρό μήνυμα στην κορυφή που σας ζητά να το ορίσετε ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή πουθενά στο Chrome για να απαλλαγούμε από αυτό το μήνυμα για πάντα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο X σε αυτήν την προεπιλεγμένη προτροπή του προγράμματος περιήγησης για να το απορρίψετε. Αυτή δεν είναι μια μόνιμη λύση, αλλά το Chrome θα σταματήσει να σας ενοχλεί για λίγο καιρό.

Για το Mozilla Firefox

Σε αντίθεση με το Chrome, ο Firefox προσφέρει την επιλογή απενεργοποίησης μόνιμα της προεπιλεγμένης προτροπής του προγράμματος περιήγησης. Μόλις ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, ο Firefox δεν θα σας ζητήσει ποτέ να το ορίσετε ξανά ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, εκκινήστε τον Firefox και κάντε κλικ στο κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές.

Επιλέξτε Επιλογές από το μενού.

Στην οθόνη Επιλογών του Firefox, κάντε κλικ στο Γενικά στα αριστερά. Απενεργοποιήστε την επιλογή Να γίνεται πάντα έλεγχος για το αν το Firefox είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας . Ο Firefox θα σταματήσει να ζητά να είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγηση σας.

Για το Microsoft Edge

Όπως το Chrome, έτσι και το Microsoft Edge επίσης δεν έχει την επιλογή να καταργήσει οριστικά την προεπιλεγμένη προτροπή του προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, μπορείτε να απορρίψετε με μη αυτόματο τρόπο το μήνυμα όταν φαίνεται. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Microsoft Edge στον υπολογιστή σας. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί X στη δεξιά πλευρά του banner.

Για το Opera

Το Opera ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με το Chrome και το Edge για την προεπιλεγμένη προτροπή του προγράμματος περιήγησης. Δεν υπάρχει επιλογή σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για απενεργοποίηση της προεπιλεγμένης προτροπής του προγράμματος περιήγησης για πάντα. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί X στη δεξιά πλευρά του banner.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το Google Chrome, το Microsoft Edge, ακόμη και το Opera χρησιμοποιούν όλα την ίδια προτροπή. Αυτό συμβαίνει επειδή βασίζονται όλοι στο ίδιο υποκείμενο έργο ανοιχτού κώδικα του Chromium.

Κοινοποιήστε