Πώς να αποκρύψετε στοιχεία του μενού στο Photoshop

Το Adobe Photoshop διαθέτει πολλά στοιχεία στο μενού, μερικά από τα οποία σπάνια ή ποτέ δεν χρησιμοποιούμε. Μπορείτε να αποκρύψετε αυτά, ώστε το μενού του Photoshop να φαίνεται πιο προσβάσιμο. Εάν τα ξαναχρειαστείτε, μπορείτε εύκολα να τα επαναφέρετε.

Πώς να αποκρύψετε στοιχεία του μενού στο Photoshop

Μπορείτε να αποκρύψετε οποιαδήποτε επιλογή στο μενού του Photoshop, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμη και να καταργήσετε ορισμένες επιλογές που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως Νέο και Άνοιγμα. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε Photoshop στον υπολογιστή σας. Όταν ανοίξει η εφαρμογή, κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία (Edit) στο επάνω μέρος και επιλέξτε Menus.

Θα δείτε μια λίστα με όλα τα μενού του Photoshop. Κάντε κλικ στο μενού από το οποίο θέλετε να καταργήσετε ένα στοιχείο. Το αντίστοιχο μενού θα επεκταθεί, ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις επιλογές του. Για να αποκρύψετε μια επιλογή, κάντε κλικ στο εικονίδιο του ματιού δίπλα στο όνομα της επιλογής. Αυτό αφαιρεί το εικονίδιο από το λευκό πλαίσιο, που σημαίνει ότι το αντικείμενο είναι πλέον κρυφό.

Κάντε κλικ στο OK στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Η επιλογή μενού είναι πλέον κρυφή. Εάν χρειάζεστε μια επιλογή μενού, μπορείτε να την επαναφέρετε και θα επανεμφανιστεί στα μενού σας, όπως ήταν πριν. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το Photoshop και κάντε κλικ στην επιλογή Edit, Menus, όπως ακριβώς κάνατε κατά την απόκρυψη του στοιχείου μενού.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποκρύψετε κάποιες επιλογές για να κάνετε τις αγαπημένες σας επιλογές μενού να ξεχωρίζουν. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε προσαρμοσμένα χρώματα στις επιλογές μενού που χρησιμοποιείτε συχνά, καθιστώντας τα πιο εύκολα στην εύρεση.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Photoshop και κάντε κλικ στην επιλογή Edit – Menus. Επιλέξτε το στοιχείο μενού στο οποίο θέλετε να αντιστοιχίσετε ένα χρώμα, κάντε κλικ στο None δίπλα στο στοιχείο και στη στήλη Χρώμα επιλέξτε ένα χρώμα για το στοιχείο σας.

Κοινοποιήστε