Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης το ιστορικό αναζήτησης

Δεν είναι μυστικό ότι η Google παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας, έτσι ώστε να προσαρμόζει τις διαφημίσεις της, ανάλογα με το προφίλ του κάθε χρήστη. Αυτά τα δεδομένα μπορείτε να τα αποκρύψετε με έναν κωδικό πρόσβασης για να τα προστατεύσετε από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η δραστηριότητά σας στο Google φαίνεται στη διεύθυνση activity.google.com. Εδώ καταγράφονται όλες οι κινήσεις σας σε σχέση με την Google, εκτός αν απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση. Στην δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνονται οι αναζητήσεις της Google, οι τοποθεσίες στους Χάρτες Google, το ιστορικό YouTube.

Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης το ιστορικό αναζήτησης

Πρόκειται προφανώς για πολλές πολύ προσωπικές πληροφορίες και είναι εύκολα προσβάσιμες σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε μια συσκευή όπου είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google.

Ίσως σας ενδιαφέρει και αυτό: Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης της Google

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη σελίδα activity.google.com στο Google Chrome. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google (κοινώς στο email σας).

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Διαχείριση επαλήθευσης της ενότητας Η δραστηριότητά μου». Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα με δύο επιλογές. Επιλέξτε «Να απαιτείται επιπλέον επαλήθευση» και κάντε κλικ στην «Αποθήκευση».

Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά στον Λογαριασμό σας Google για να επαληθεύσετε ότι είστε εσείς. Για να μην μπερδευόμαστε θα σας ζητηθεί το password για το email σας και μετά κάντε κλικ στο Επόμενο.

Θα παρατηρήσετε τώρα ότι το ιστορικό σας έχει κρυφτεί. Εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας θα πρέπει να κάνει κλικ στο κουμπί Επαλήθευση για να δείτε οτιδήποτε.

Εάν πατήσετε το κουμπί Επαλήθευση η σελίδα σύνδεσης του Λογαριασμού Google θα εμφανιστεί ξανά και εάν ο κωδικός πρόσβασης και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων έχουν εισαχθεί σωστά, η δραστηριότητά σας και το ιστορικό αναζήτησης Google θα ξαναεμφανιστεί.

Θα πρέπει να σας επισημάνω και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας έχει αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google (ή εάν χρησιμοποιείτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης), θα τον συμπληρώσει αυτόματα για εσάς και για όποιον προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στη δραστηριότητά σας.

Κοινοποιήστε