6 Φτηνές Εναλλακτικές λύσεις αντί του Adobe Photoshop

Το Adobe Photoshop είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα για επεξεργασία γραφικών και φωτογραφιών. Βέβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις που σίγουρα είναι πιο φθηνές. Ορισμένες επιλογές είναι εντελώς δωρεάν, ενώ άλλες βασίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης, σίγουρα όμως υπάρχει κάτι που θα ικανοποιήσει όλους εσάς.   GIMP (δωρεάν)   Για πολλά χρόνια, το GIMP έχει προσφερθεί ως η ιδανική εναλλακτική λύση για το Photoshop διότι προσφέρει πολύ παρόμοια λειτουργικότητα με το Photoshop της Adobe.  

Παρέχοντας πολλά χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου, περιλαμβάνει layers, προσαρμόσιμες βούρτσες, φίλτρα και εργαλεία αυτόματης βελτίωσης εικόνας. Διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητές του μέσω ενός τεράστιου αριθμού plugins, χάρη στην πολύ δραστήρια κοινότητα του. Αποτελεσματικά, βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη.    Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει εγγενή υποστήριξη για αρχεία RAW, ένα βασικό συστατικό στην επεξεργασία φωτογραφιών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αμέσως μια πρόσθετη προσθήκη για τέτοια λειτουργικότητα. Επίσης, το ιδιαίτερα προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας του GIMP μπορεί να είναι εκφοβιστικό για τους αρχάριους χρήστες. Αξίζει να επιμείνουμε, φυσικά, δεδομένου ότι είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.   Photo Pos Pro 3 (Δωρεάν / Premium $ 30).

6 Φτηνές Εναλλακτικές λύσεις αντί του Adobe Photoshop

Το Photo Pos Pro 3 αναπτύσσεται γρήγορα σε μια ιδανική δωρεάν εναλλακτική λύση του Photoshop. Το επίκεντρο της είναι η προσφορά ενός interface που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προηγμένους χρήστες. Για τους αρχάριους, υπάρχουν φίλτρα με ένα κλικ και οι αυτόματες προσαρμογές σε κάθε στιγμή, ενώ οι προηγμένοι χρήστες μπορούν να απολαύσουν περισσότερα επίπεδα επεξεργασίας του Photoshop. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι αρκετά διαισθητικό. Παρέχονται layers και layers masks, μαζί με διάφορες βούρτσες διόρθωσης καθώς και η συνηθισμένη δέσμη εργαλείων βελτίωσης χρώματος. Η υποστήριξη Plugin εξασφαλίζει άφθονες λειτουργίες και για το μέλλον.  

Εξαιρετικά δωρεάν όταν χρησιμοποιείτε αρχεία μέχρι 1.024 x 2.014, η τιμή αυξάνεται στα $ 30 εάν σας αρέσει αυτό που βλέπετε και θέλετε να χειρίζεστε μεγαλύτερα αρχεία.   Affinity Photo   Αρχικά η επιλογή Affinity Photo είναι διαθέσιμη τόσο για Windows όσο και για Mac και πρόκειται για ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων χωρίς συνδρομή. Το Affinity Photo προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές ενότητες οι οποίες είναι βασικά διαφορετικοί χώροι εργασίας για το επιλεγμένο έργο σας. Συμπεριλαμβανομένων των επιλογών όπως η Φωτογραφία, Liquify, Ανάπτυξη και Εξαγωγή, κάθε ένα έρχεται με το δικό του σύνολο εργαλείων.   

Είναι εύκολο να ταιριάζει με τη συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών που παρέχει το Photoshop και υπάρχει ενσωματωμένη υποστήριξη για αρχεία μορφής Photoshop. Καθ ‘όλη τη διάρκεια, η Φωτογραφία σας είναι εντυπωσιακά γρήγορη όταν ενεργοποιείτε τις ρυθμίσεις σας. Προσοχή εδώ το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν.   Pixelmator   Μια λύση μόνο για Mac, το Pixelmator.Είναι αναμφισβήτητα όχι τόσο ισχυρό πρόγραμμα χωρίς υποστήριξη RAW και λειτουργικότητα επεξεργασίας αλλά είναι ιδανικό για όσους έχουν περισσότερες ερασιτεχνικές ανάγκες. Βασίζεται κυρίως στο μοντάζ του στην επεξεργασία και διαθέτει μια πληθώρα φίλτρων, βυθίζει τον οικιακό χρήστη να διορθώνει τις φωτογραφίες μία προς μία και όχι μαζικά. Ορισμένα από τα φίλτρα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, όπως το καλειδοσκόπιο.  

Το Pixelmator μοιάζει πολύ με το Photoshop, παρά το γεγονός ότι είναι απλούστερο στο χειρισμό. Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά, υπάρχει και η δυνατότητα να δοκιμάσετε το Pixelmator Pro στην διπλάσια τιμή γύρω στα 60 δολάρια, αλλά επιδιορθώνει όλα τα ζητήματα του προκατόχου του, όπως η υποστήριξη RAW και άλλα πολλά.   Adobe Photoshop Express   Το Adobe Photoshop Express είναι η εναλλακτική λύση. Είναι αρκετά απλό στην χρήση του. Διαθέσιμο για Windows, iOS και Android, καθώς και μέσω του προγράμματος περιήγησης σας. Μπορείτε να αναπτύξετε εύκολα τα βασικά στοιχεία όπως περικοπή, περιστροφή και αφαίρεση των κόκκινων ματιών. Επιπλέον, υπάρχουν εργαλεία αφαίρεσης σκουπιδιών, αφαιρώντας τα σημεία και τις ακαθαρσίες από τις φωτογραφίες σας με ένα άγγιγμα, μαζί με μια λειτουργία αυτόματης ρύθμισης που διορθώνει την αντίθεση, την έκθεση και την ισορροπία του λευκού σε ελάχιστο χρόνο.   

Υπάρχουν φίλτρα για να διαλέξετε, αλλά πιθανότατα θέλετε να εστιάσετε στις γρήγορες βελτιώσεις που μπορεί να κάνει η εφαρμογή Photoshop Express. Υπάρχει επίσης υποστήριξη RAW που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ερασιτέχνες. Pixlr   Το Pixlr δεν είναι όπως οι άλλες λύσεις εδώ. Πλήρως web-based, είναι δωρεάν χάρη σε κάποιες αρκετά σημαντικές διαφημίσεις banner. (Υποθέτοντας ότι το πρόγραμμα περιήγησης έχει Flash). Η συνηθισμένη δέσμη εργαλείων τύπου Photoshop υπάρχει και εδώ από την προσαρμογή των χρωμάτων στην αυτόματη βελτιστοποίηση. Υπάρχουν πολλά φίλτρα που εφαρμόζονται επίσης, μαζί με βούρτσες, εργαλεία διορθώσεως και κλωνοποίησης.   

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη επεξεργασίας και η εξάρτηση από το Flash. Διαφορετικά, είναι πολύ ωραίο όταν δεν χρειάζεστε μόνιμη επιδιόρθωση για τις ανάγκες επεξεργασίας φωτογραφιών.

Κοινοποιήστε