Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Google Chrome μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ιδιωτικά τα δεδομένα περιήγησής σας, χωρίς να αποθηκευτεί το ιστορικό σας καθώς και την αυτόματη διαγραφή των cookies από ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί. Πώς ενεργοποιείτε όμως η λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης.

Τι είναι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chrome;

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Google Chrome έχει σχεδιαστεί κυρίως για να διατηρεί τις συνήθειες περιήγησής σας ασφαλείς από άλλους χρήστες στον ίδιο υπολογιστή. Όπως και άλλες λειτουργίες ιδιωτικής περιήγησης που βρίσκονται στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν αποθηκεύει το ιστορικό περιήγησής σας ή τυχόν πληροφορίες που εισάγετε σε φόρμες και διαγράφει την προσωρινή μνήμη και τα cookies του προγράμματος περιήγησής σας μόλις κλείσετε το παράθυρο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι με μια συντόμευση πληκτρολογίου. Πατήστε Ctrl+Shift+n στο Google Chrome και θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο όπως το παρακάτω.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Νέο παράθυρο για ανώνυμη περιήγηση».

Εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε πάντα την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, θα μπορούσατε να κάνετε το Google Chrome να ξεκινά σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης από προεπιλογή. Κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα με ενεργή την ανώνυμη περιήγηση, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει «Είστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης» στη μέση της οθόνης.

Υπάρχει μια άλλη ένδειξη για την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και παραμένει ορατή όσο είστε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Να θυμάστε ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης θα αποτρέψει μόνο την τοπική αποθήκευση του ιστορικού περιήγησής σας στον υπολογιστή σας.

Κοινοποιήστε