Πώς να αντιγράψετε τις διευθύνσεις URL όλων των ανοιχτών καρτελών στο Chrome

Από προεπιλογή, το Google Chrome δεν προσφέρει άμεσο τρόπο αντιγραφής των διευθύνσεων (URL) όλων των ανοιχτών καρτελών ταυτόχρονα. Υπάρχει όμως μια λύση για Windows, Linux και Mac και θα σας δείξω πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Η λύση του σελιδοδείκτη

Παρόλο που δεν μπορείτε να αντιγράψετε απευθείας τις διευθύνσεις όλων των ανοιχτών καρτελών, το Chrome σάς επιτρέπει να αντιγράψετε τις διευθύνσεις των τοποθεσιών των σελιδοδεικτών σας. Μπορείτε να προσθέσετε όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας σε ένα φάκελο σελιδοδεικτών και στη συνέχεια να αντιγράψετε τις διευθύνσεις όλων των τοποθεσιών σελιδοδεικτών μέσα στο φάκελο.

Πώς να αντιγράψετε τις διευθύνσεις URL όλων των ανοιχτών καρτελών στο Chrome

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Chrome σε Windows, Linux ή Mac. Στη συνέχεια, ανοίξτε τους ιστότοπους στους οποίους θέλετε να αντιγράψετε τις διευθύνσεις. Αφού ανοίξετε πολλούς ιστότοπους, κάντε κλικ στο κουμπί μενού (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Chrome και επιλέξτε Σελιδοδείκτες. Έπειτα πατήστε Δημιουργία Σελιδοδείκτη για όλες τις καρτέλες.

(Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl+Shift+D σε Windows και Linux ή Command+Shift+D σε Mac.)

Στο παράθυρο Σελιδοδείκτης όλων των καρτελών που εμφανίζεται, εισαγάγετε ένα όνομα για το νέο φάκελο σελιδοδεικτών σας στο επάνω μέρος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αποθήκευση στο κάτω μέρος.

Σελιδοδείκτες μέσα σε ένα φάκελο σελιδοδεικτών στο Chrome

Πατήστε Ctrl+C σε Windows και Linux ή Command+C σε Mac για να αντιγράψετε όλους τους σελιδοδείκτες σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στη λίστα επιλεγμένων σελιδοδεικτών και να επιλέξετε Αντιγραφή.

Τώρα, ανοίξτε το πρόγραμμα όπου θέλετε να επικολλήσετε όλες τις διευθύνσεις URL της ανοιχτής καρτέλας σας όπως το Σημειωματάριο. Στη συνέχεια, πατήστε Ctrl+V για να επικολλήσετε όλες τις διευθύνσεις URL σας ως απλό κείμενο.

Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση της λίστας σελιδοδεικτών σας με φακέλους όπως αυτόν που μόλις δημιουργήσατε, θα πρέπει να τον διαγράψετε. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του παραθύρου διαχείρισης σελιδοδεικτών, κάντε δεξί κλικ στο φάκελο σελιδοδεικτών που δημιουργήσατε προηγουμένως και επιλέξτε Διαγραφή από το μενού.

Κοινοποιήστε