Πώς να κρύψετε αναρτήσεις από τις αναμνήσεις του Facebook

Οι αναμνήσεις του Facebook εμφανίζονται ως καθημερινές υπενθυμίσεις για πράγματα που έχετε μοιραστεί ή έχετε επισημανθεί, το λεγόμενο tag. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αναμνήσεις του Facebook, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τι θα εμφανίζεται σε αυτές, εξαιρώντας συγκεκριμένα άτομα και ημερομηνίες.

Πώς να κρύψετε αναρτήσεις από τις αναμνήσεις του Facebook

Για να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση συγκεκριμένων ημερομηνιών ή ατόμων στις αναμνήσεις σας στο Facebook, μεταβείτε στις Αναμνήσεις στην πλαϊνή γραμμή του Facebook.

Θα δείτε τώρα μια λίστα με τις αναμνήσεις σας, με μια πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Κάντε κλικ στο Απόκρυψη ατόμων και στη συνέχεια, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε ένα όνομα στο πλαίσιο για να αποκρύψετε όλες τις αναμνήσεις που σχετίζονται με αυτό το άτομο.

Κάντε κλικ στο Απόκρυψη ημερομηνιών και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου χρονικού διαστήματος για να καθορίσετε μια ημερομηνία έναρξης και λήξης για να εξαιρέσετε τις αναμνήσεις σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αποτελεσματικά τις Αναμνήσεις βάζοντας στη μαύρη λίστα ολόκληρο το εύρος ημερομηνιών σε αυτό το μενού.

Στο κινητό σας πατήστε στην καρτέλα Περισσότερα (μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές) στην πάνω δεξιά εικόνα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αναμνήσεις.

Μετά πατήστε το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε Απόκρυψη ατόμων ή Απόκρυψη ημερομηνιών για να ρυθμίσετε με ακρίβεια αυτό που εμφανίζεται.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του Facebook Memories

Δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις Αναμνήσεις του Facebook, αλλά μπορείτε να παραβλέψετε τη λειτουργία του. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση που εμφανίζεται και σας υπενθυμίζει ότι Έχετε παλιότερες αναμνήσεις.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Αναμνήσεις. Κάντε κλικ στις «Ειδοποιήσεις» στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά και επιλέξτε «Καμία» για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις των Αναμνήσεων. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε τις αναμνήσεις να εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων σας, αλλά τώρα δεν θα λαμβάνετε πρόσθετες ειδοποιήσεις για αυτές.

Για να το κάνετε αυτό στο κινητό, πατήστε στην καρτέλα Περισσότερα (μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε Αναμνήσεις και στη συνέχεια πατήστε το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε Καμία για να αφαιρέσετε αυτές τις ειδοποιήσεις εντελώς.

Κοινοποιήστε