Παιχνίδια με την γραμμή εργασιών στα Windows 11

Από τον Οκτώβριο του 2021, το μέγεθος της γραμμής εργασιών στα Windows 11 δεν μπορεί να προσαρμοστεί από τις Ρυθμίσεις. Για να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών των Windows 11, θα πρέπει να επεξεργαστείτε μόνοι σας το μητρώο των Windows.

Παιχνίδια με την γραμμή εργασιών στα Windows 11

Για να ξεκινήσετε να κάνετε την αλλαγή αυτή, ανοίξτε πρώτα τον Επεξεργαστή Μητρώου. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη, επιλέξτε την Εκτέλεση και πληκτρολογήστε regedit και επιλέξτε το εικονίδιο Επεξεργαστής Μητρώου όταν εμφανιστεί στα αποτελέσματα.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή πηγαίνετε στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft \Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε δεξί κλικ στο Advanced και επιλέξτε Δημιουργία και μετά Τιμή DWORD (32-bit).

Μια νέα καταχώρηση θα προστεθεί στη λίστα στο δεξιό τμήμα του παραθύρου του Επεξεργαστή Μητρώου. Πληκτρολογήστε το όνομα TaskbarSi.

Κάντε διπλό κλικ στο TaskbarSi και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο Επεξεργασία τιμής DWORD (32bit). Στο πεδίο Δεδομένα τιμής, εισαγάγετε είτε 0, 1 είτε 2. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο μέγεθος της γραμμής εργασιών: το 0 σημαίνει το μικρότερο, το 1 σημαίνει το μέσο (προεπιλογή) και το 2 σημαίνει το μεγαλύτερο. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK.

Στη συνέχεια, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Όταν συνδεθείτε ξανά μετά την επανεκκίνηση, θα διαπιστώσετε ότι η γραμμή εργασιών σας έχει πλέον διαφορετικό μέγεθος.

Κοινοποιήστε