Πώς να αφαιρέσετε τα κενά στο Excel

Η αντιγραφή κειμένου στο Excel συχνά οδηγεί σε ένα ενοχλητικό συμβάν. Πολλές φορές αφήνει ένα κενό χώρο, κυρίως μπροστά από την λέξη που κάνουμε επικόλληση.

Πώς να αφαιρέσετε τα κενά στο Excel

Στο Excel, για να αφαιρέσετε τα επιπλέον κενά σε μια συγκεκριμένη σειρά, χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση TRIM. Αυτή η λειτουργία διαγράφει όλα τα κενά εκτός από τα μεμονωμένα κενά μεταξύ των λέξεων.

Για να καταργήσετε όλα τα κενά, συμπεριλαμβανομένων αυτών μεταξύ των λέξεων, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Αντικατάστασης του Excel.

Για να ξεκινήσετε να αφαιρείτε τα επιπλέον κενά από τα κελιά σας, πρώτα ανοίξτε το φύλλο σας με το Excel. Θα χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω υπολογιστικό φύλλο που έχει επιπλέον κενά.

Επιλέξτε το κελί δίπλα στην πρώτη εγγραφή στο φύλλο σας. Εδώ θα εμφανιστεί το κείμενό σας χωρίς τα επιπλέον κενά.

Στο επιλεγμένο κελί, πληκτρολογήστε την ακόλουθη λειτουργία TRIM και πατήστε Enter. Πληκτρολογήστε =TRIM(B19). Από την κάτω δεξιά γωνία του σημείου όπου πληκτρολογήσατε τη συνάρτηση TRIM, σύρετε προς τα κάτω, ώστε ο τύπος να αντιγραφεί για όλες τις εγγραφές σας.

Σύρετε το κελί της λειτουργίας TRIM προς τα κάτω. Τώρα έχετε το κείμενό σας χωρίς επιπλέον κενά στο υπολογιστικό φύλλο σας.

Πώς να αφαιρέσετε όλα τα κενά στο Excel

Για να απαλλαγείτε από όλα τα κενά από το φύλλο σας, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Αντικατάστασης του Excel ως εξής.

Αρχικά, ανοίξτε το φύλλο σας και επιλέξτε τα κελιά από τα οποία θέλετε να αφαιρέσετε κενά. Στην κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα Κεντρική, και στην ενότητα Επεξεργασία, επιλέξτε την επιλογή Εύρεση & Επιλογή. Από το μενού που ανοίγει επιλέξτε Αντικατάσταση.

Το Excel θα ανοίξει ένα παράθυρο Εύρεση και αντικατάσταση. Εδώ, κάντε κλικ στο πλαίσιο Εύρεση του και πληκτρολογήστε ένα κενό. Αφήστε κενό το πεδίο Αντικατάσταση με. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αντικατάσταση όλων στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Το Excel θα βρει και θα διαγράψει όλα τα κενά από το φύλλο εργασίας σας. Εάν κάνατε λάθος, επαναφέρετε γρήγορα τα κενά σας πατώντας Ctrl+Z.

Κοινοποιήστε