Πως να μπλοκάρετε κάποιον στο Viber χωρίς να σας καταλάβει

Μερικοί άνθρωποι είναι απλά πάρα πολύ ενοχλητικοί. Εάν ξέρουν τον αριθμό σας, μπορούν να σας στείλουν μήνυμα στο Viber και το να τους πείτε να μην σας ενοχλούν ίσως να μην είναι αρκετό για να σας αφήσουν ήσυχους. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχει νόημα είναι να μπλοκάρετε τον αριθμό τους.

Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να τον αποκλείσετε χωρίς να το γνωρίζει κάποιος γνωστός σας.

Τι συμβαίνει όταν αποκλείσετε ένα άτομο στο Viber

Πριν προχωρήσετε και μπλοκάρετε κάποιον στο Viber, είναι καλό να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει. Τι γίνεται με τους ανθρώπους που γνωρίζετε; Όταν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ειδοποιηθούν ότι τους αποκλείσατε.

Τι συμβαίνει με όσους έχετε αποκλείσει

Δεν είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσουν με εσάς με κανέναν τρόπο, είτε με μήνυμα κειμένου ή καλώντας σας.
Δεν μπορούν πλέον να δουν αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι.
Οποιαδήποτε αλλαγή προφίλ που κάνετε θα είναι αόρατη σε αυτούς. Ένα άτομο που αποκλείσατε δεν μπορεί να σας προσθέσει σε οποιαδήποτε ομαδική συνομιλία στο Viber.

Ωστόσο, αν είστε ήδη μέρος της ίδιας ομαδικής συνομιλίας, θα βλέπουν όλα τα μηνύματα που γράφετε.
Παρόλο που η αποκλεισμένες επαφές δεν θα λάβουν ειδοποίηση, ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι τους αποκλείσατε αν προσπαθήσουν να σας καλέσουν ή να στείλουν μηνύματα.

Τα μηνύματά τους δεν θα επισημανθούν ποτέ ως «παραδόθηκαν» ή «εμφανίστηκαν». Με την πάροδο του χρόνου, θα συμπεράνουν πιθανώς ότι τους αποκλείσατε ή σταματήσατε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Δυστυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να ελέγξουν εάν το Viber σας εξακολουθεί να είναι ενεργό – για παράδειγμα, μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα από έναν νέο αριθμό. Δεν μπορείτε να αποκρύψετε ή να αρνηθείτε εντελώς ότι έχετε αποκλείσει κάποιον.

Πώς να αποκλείσετε μια υπάρχουσα επαφή στο Viber

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκλείσετε μια επαφή στο Viber. Μπορείτε να το κάνετε απευθείας από ένα παράθυρο συνομιλίας ή να χρησιμοποιήσετε τη λίστα αποκλεισμού.

Η λίστα αποκλεισμού είναι μια λειτουργία στο Viber, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επαφές που έχετε αποκλείσει σε μια θέση. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα άτομα στη λίστα ή να τα ξεμπλοκάρετε αν αλλάξετε γνώμη.

Αγγίξτε την επιλογή Περισσότερα στο κάτω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στις επιλογές.

Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, πατήστε στο Ιδιωτικό απόρρητο.

Επιλέξτε τη λίστα αποκλεισμού.

Στην επάνω δεξιά πλευρά θα δείτε ένα εικονίδιο + (Προσθήκη). Όταν το πατήσετε, θα ανοίξει ένα παράθυρο επιλογής και μπορείτε να επιλέξετε ποια επαφή θα μπλοκάρετε.

Μπορείτε επίσης να το κάνετε χειροκίνητα πληκτρολογώντας το όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου τους. Αν το κάνετε με αριθμό, μην ξεχνάτε τον διεθνή κωδικό κλήσης.

Πώς να αποκλείσετε τη χρήση του παραθύρου συνομιλίας

Εδώ είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να μπλοκάρετε κάποιον:

Ανοίξτε το Viber. Στο παράθυρο συνομιλίας επιλέξτε μια επαφή που θέλετε να μπλοκάρετε.

Μεταβείτε στις επιλογές (τρεις κάθετες κουκίδες στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας).

Επιλέξτε πληροφορίες συνομιλίας.

Επιλέξτε Αποκλεισμός αυτής της επαφής.

Μπορείτε αργότερα να την ξεμπλοκάρετε χρησιμοποιώντας τα ίδια βήματα.

Κοινοποιήστε
  • 8
    Shares