Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στο Word

Αν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς πριν να δημιουργήσετε ένα έγγραφο στο Word τότε εδώ θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε το μέγεθος γραμματοσειράς για μία φορά και για πάντα.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στο Word

Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω τότε που η Microsoft άλλαξε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε 11 Calibri στο Word 2007 μετά από 12 χρόνια όπου η γραμματοσειρά Times New Roman ήταν η προεπιλογή.

Αλλαγή προεπιλεγμένων γραμματοσειρών στο Word

Για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραμματοσειρών, κάντε κλικ στο μικρό κουτί με το βέλος στη δεξιά αριστερή γωνία του τμήματος της γραμματοσειράς.

Στο παράθυρο Γραμματοσειρά που θα ανοίξει, επιλέξτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραμματοσειρών που θέλετε. Εάν προτιμάτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά για να είναι η προεπιλογή, απλά επιλέξτε μια από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο και η επιλογή αυτή θα αντικαταστήσει την επιλογή γραμματοσειράς στο στυλ του εγγράφου σας.

Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι αυτές οι ρυθμίσεις να γίνουν προεπιλογή. Στο Word 2019, θα σας δοθεί η δυνατότητα να ορίσετε αυτές τις ρυθμίσεις για το έγγραφο αυτό που εργάζεστε ή για όλα τα έγγραφα. Το ίδιο συμβαίνει και σε παλιότερες εκδόσεις.
 

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση