Πώς να αλλάξετε το χρώμα στο Microsoft Office

Εάν βαρεθείτε το προεπιλεγμένο θέμα στις εφαρμογές του Microsoft Office, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και το φόντο και να του δώσετε μια πιο εξατομικευμένη αίσθηση.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα στο Microsoft Office

Από προεπιλογή, το Office χρησιμοποιεί το Word σε μπλε χρώμα, το Excel σε πράσινο, το PowerPoint σε κόκκινο και ούτω καθεξής. Επιπλέον, σας δίνει ένα τυπικό ανοιχτό γκρι φόντο στην κορδέλα και μια λευκή περιοχή για να γράψετε το κείμενο σας. Αρχικά, ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office. Θα χρησιμοποιήσουμε το Word σε αυτό το παράδειγμα.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία της κορδέλας. Βλέπε φωτογραφία παρακάτω

Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί στην αριστερή πλευρά με πολλές διαφορετικές επιλογές. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, επιλέξτε Επιλογές. Στο παράθυρο Επιλογές του Word που εμφανίζεται, βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα Γενικά είναι επιλεγμένη στα αριστερά και στη συνέχεια στα δεξιά, βρείτε την ενότητα Προσαρμογή του αντιγράφου του Microsoft Office. Εδώ, θα μπορείτε να αλλάξετε το φόντο και το θέμα του Office.

Έχετε τρείς επιλογές θέματος: Σκούρο Γκρι, Ανοιχτό Γκρι ή Λευκό. Επιλέξτε το θέμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, εάν θέλετε να αλλάξετε το φόντο του Office, έχετε μερικές επιλογές για να διαλέξετε:

Χωρίς φόντο (Προεπιλογή), Άνοιξη, Αστέρια, Βυθός, Γεωμετρία, Δακτύλιοι Δέντρου, Εξοπλισμός Σχολείου, Καλάθι με φαγητό, Καλλιγραφία, Κύκλοι και λωρίδες, Κύκλωμα, Σκαρίφημα κύκλων, Σκαρίφημα ρόμβων, Στάχυα, Σύννεφα.

Δυστυχώς, η Microsoft δεν παρείχε μια προεπισκόπηση των θεμάτων με αυτήν την επιλογή, επομένως θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να δείτε το κάθε ένα από αυτά.

Αλλαγή του θέματος χρώματος του Office μέσω των ρυθμίσεων λογαριασμού στο Office 365

Σε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office 365 επιλέξτε Αρχείο και μετά επιλέξτε Λογαριασμός στο παράθυρο που εμφανίζεται.

Θα εμφανιστούν τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εδώ, επιλέξτε το μενού κάτω από το Φόντο του Office ή το Θέμα του Office, περιηγηθείτε στο διαφορετικό φόντο και τα θέματα με μια ζωντανή προεπισκόπηση και επιλέξτε αυτό που θέλετε.

Κοινοποιήστε