Πώς να μετατρέψετε μια JPG σε PDF στα Windows 10

Οι φωτογραφίες που έχουμε στο PC μας αποθηκεύονται ως αρχεία JPG ή PNG. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να μετατρέψετε αυτά τα αρχεία σε PDF. Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) των Windows 10 για την μετατροπή αυτή.

Πώς να μετατρέψετε μια JPG σε PDF στα Windows 10

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή προβολής φωτογραφιών στα Windows 10 είναι οι Φωτογραφίες (Photos). Όταν κάνετε διπλό κλικ σε μια εικόνα, ανοίγει η εφαρμογή Φωτογραφίες. Εάν δεν έχετε αλλάξει την προεπιλεγμένη εφαρμογή για προβολή φωτογραφιών, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο JPG που θέλετε να μετατρέψετε σε PDF.

Εάν αλλάξατε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για προβολή φωτογραφιών, θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή Φωτογραφίες με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Πληκτρολογήστε Φωτογραφίες στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στην εφαρμογή Φωτογραφίες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η εφαρμογή Φωτογραφίες θα ανοίξει. Από εδώ, εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε από τη συλλογή εικόνων.

Ενναλακτικά εάν θέλετε να μετατρέψετε πολλά αρχεία JPG σε PDF, κάντε κλικ στο κουμπί Select στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Στη συνέχεια, επιλέξτε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να μετατρέψετε. Επιλέγονται οι φωτογραφίες με ένα σημάδι επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία της εικόνας.

Τώρα, είτε έχετε επιλέξει μία είτε περισσότερες φωτογραφίες, κάντε κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή στα δεξιά της γραμμής μενού της εφαρμογής Φωτογραφίες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+P.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο Εκτύπωση. Κάντε κλικ στο πλαίσιο κάτω από την επιλογή Εκτυπωτής. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή «Microsoft Print to PDF».

Στη συνέχεια, στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση. Όχι, δεν θα εκτυπώσετε τη φωτογραφία, αλλά αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να αποθηκεύσετε το αρχείο ως PDF.

Μόλις επιλεγεί, θα ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων. Θα παρατηρήσετε ότι το έγγραφο PDF είναι ο τύπος αρχείου στο πλαίσιο Αποθήκευση ως. Επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο, δώστε του ένα όνομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Το αρχείο σας JPG έχει πλέον μετατραπεί σε PDF.

Κοινοποιήστε