Πώς να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στον Microsoft Edge

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Microsoft να προωθήσει τον Edge, όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται προς άλλους browsers. Ένα χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από το Google Chrome είναι η Super Duper Secure Mode. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι είναι αυτό και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι η ασφαλής λειτουργία;

Πρώτον το Super Duper Secure Mode δεν είναι το επίσημο όνομα αυτής της δυνατότητας. Είναι ακόμα σε δοκιμή και θα μετονομαστεί τελικά. Η ομάδα ασφαλείας της Microsoft ανακάλυψε ότι η μηχανή JavaScript V8 είναι ο ένοχος για πολλά τρωτά σημεία ασφαλείας. Η μηχανή JavaScript χρησιμοποιεί Just-In-Time Compilation (JIT) για να βοηθήσει στην επιτάχυνση του κώδικα JavaScript σε ιστοσελίδες, αλλά ανοίγει μερικά τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το JIT υπάρχει για να επιταχύνει την περιήγησή σας, αλλά η Microsoft λέει ότι η απενεργοποίησή του δεν έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση. Η Ασφαλής λειτουργία Super Duper ενεργοποιεί επίσης την τεχνολογία Control-flow Enforcement (CET), ένα εργαλείο πρόληψης εκμετάλλευσης βασισμένο σε υλικό της Intel που κλειδώνει περαιτέρω το πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στον Microsoft Edge

Η ενεργοποίηση της Super Super Secure Mode είναι πολύ απλή. Αρχικά, ανοίξτε το Microsoft Edge σε Windows, Mac ή Linux και κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Τώρα μεταβείτε στην ενότητα «Προστασία προσωπικών δεδομένων, αναζήτηση και υπηρεσίες» της σελίδας Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή «Βελτιώστε την ασφάλειά σας από τον Web» και ενεργοποιήστε τον διακόπτη.

Βελτιώστε την ασφάλειά σας από τον Web

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών Ισορροπημένη και Αυστηρή. Η ισορροπημένη λειτουργία θα επηρεάσει μόνο ιστότοπους που δεν επισκέπτεστε συχνά. Η αυστηρή λειτουργία ισχύει για όλους τους ιστότοπους, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παρατηρήσετε κάποιες επιβραδύνσεις.

Τέλος, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εξαιρέσεις και να προσθέσετε τυχόν ιστότοπους στους οποίους δεν θέλετε να παρεμβαίνει η Ασφαλής λειτουργία Super Duper.

Βελτιώστε την ασφάλειά σας από τον Web
Κοινοποιήστε