Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Google TV και της Android TV;

Η Google TV είναι η πλατφόρμα της εταιρείας για έξυπνες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλατφόρμα που ονομάζεται Android TV. Ποιες είναι οι διαφορές τους όμως;

Πρώτα απ ‘όλα, η Google TV εξακολουθεί να είναι Android TV. Ο απλούστερος τρόπος να σκεφτείτε την Google TV είναι να φανταστείτε την Android TV με ένα νέο χρώμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Google TV και της Android TV;

Φανταστείτε ότι η Google TV είναι κάτι σαν το One UI της Samsung. Ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy με One UI εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Android. Με τον ίδιο τρόπο, οι συσκευές με Google TV εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Android TV. Η διαφορά εδώ είναι ότι το One UI είναι αποκλειστικό για συσκευές Samsung, ενώ η Google TV θα λειτουργεί σε συσκευές Android TV σε όλες τις εταιρείες.

Η τελευταία έκδοση αυτού που γνωρίζουμε ως Android TV βασίζεται στο Android 9, ενώ η Google TV βασίζεται στο Android 10. Η αναβάθμιση από το Android TV στο Google TV δεν διαφέρει από την αναβάθμιση από το Android 8 σε Android 9.

Μια από τις διαφορές είναι η αρχική οθόνη. Οι προτάσεις που εμφανίζονται στην οθόνη όπως ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές αντλούνται από τις υπηρεσίες ροής στις οποίες έχετε εγγραφείτε.

Ανανεώθηκε επίσης ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης για μια νέα συσκευή. Αντί να πραγματοποιείται στην ίδια την τηλεόραση, η ρύθμιση γίνεται τώρα μέσω της εφαρμογής Google Home. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, η Google σας ζητά να επιλέξετε τις υπηρεσίες ροής, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τις προτάσεις της αρχικής οθόνης.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο της αρχικής οθόνης της Google TV είναι η Λίστα παρακολούθησης (Watchlist). Μπορείτε να προσθέσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στη λίστα παρακολούθησής σας από την Αναζήτηση της Google στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, θα είναι εύκολα προσβάσιμα από την Αρχική οθόνη της Google TV. Το περιεχόμενο είναι επίσης διαθέσιμο και στην εφαρμογή της Google TV.

Προσθήκη στην λίστα παρακολούθησης

Η εφαρμογή Ταινίες και TV Google Play μετονομάστηκε σε Google TV. Εξακολουθεί να είναι το μέρος για ενοικίαση και αγορά ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών στο σύστημα της Google, αλλά τώρα περιλαμβάνει επίσης τις υπηρεσίες ροής και τη λίστα παρακολούθησης.

Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Google TV εξακολουθεί να είναι μια Android TV. Μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό στην όψη, τουλάχιστον στην αρχική οθόνη αλλά τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια.

Κοινοποιήστε