Πώς να αποκλείσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συγκεκριμένους αποστολείς στο Gmail

Υπάρχουν ορισμένοι αποστολείς email από τους οποίους δεν θέλετε ποτέ να δέχεστε μηνύματα. Δεν μπορείτε να τους εμποδίσετε να σας στέλνουν email, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε το Gmail ώστε να διαγράφει αυτόματα τα μηνύματα αυτά.

Το Gmail διαθέτει ένα απλό αλλά ισχυρό σύστημα φίλτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα φίλτρο. Το φίλτρο αυτό θα διαγράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να μην φτάνουν ποτέ στα εισερχόμενά σας.

Πώς να αποκλείσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συγκεκριμένους αποστολείς στο Gmail

Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στον ιστότοπο του Gmail και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο βέλος στο πλαίσιο αναζήτησης.

Κάνοντας κλικ στο βέλος θα ανοίξουν οι επιλογές Σύνθετης αναζήτησης. Εισαγάγετε το email του οποίου τα μηνύματα θέλετε να διαγράψετε αυτόματα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία φίλτρου.

Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Διαγραφή και στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία φίλτρου ξανά. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης στην κάτω αριστερή γωνία του ιστότοπου του Gmail.

Το φίλτρο σας έχει πλέον δημιουργηθεί και τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση που επιλέξατε θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς να τα βλέπετε. Για να δείτε και να διαχειριστείτε τα φίλτρα σας, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του Gmail. Κάντε κλικ στο εικονίδιο (Γρανάζι) στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δείτε όλες τις ρυθμίσεις.

Ανοίξτε την καρτέλα Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στις επιλογές Επεξεργασία ή Διαγραφή για να διαχειριστείτε το φίλτρο σας. Οι παραπάνω εντολές βρίσκονται στα δεξιά της παρακάτω εικόνας.

Κοινοποιήστε