Παρουσίαση του PANTUM M7300FDN

Η Pantum είναι μια διεθνής εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και πουλάει εκτυπωτές λέιζερ και τόνερ που κατασκευάζονται στην Κίνα. Οι εκτυπωτές λέιζερ με επωνυμία Pantum διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες και ολοκληρωμένα αυτο-ανεπτυγμένα συστήματα ευρεσιτεχνιών. Η εταιρεία έχει αποστολή να παρέχει στους χρήστες αξιόπιστες, οικονομικά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις εκτύπωσης.

Η Pantum είναι μια νέα μάρκα που έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βιομηχανία εκτύπωσης και τη διείσδυση στην αγορά σε όλο τον κόσμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι εκτυπωτές Pantum κυκλοφορούν προς το παρόν και διανέμονται στην Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και εκτείνονται σε 40 χώρες και περιοχές. Οι εταιρείες και τα κέντρα εξυπηρέτησης πωλήσεων Pantum έχουν συσταθεί στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω το μοντέλο της PANTUM M7300FDN. Το κόστος του δεν ξεπερνά τα 250€. Ο Pantum M7300FDN έχει ένα αρκετά καλό σύνολο χαρακτηριστικών και είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσει το ενδιαφέρον με τα γραφικά και την ποιότητα των φωτογραφιών του. Η αξιοσέβαστη ταχύτητα του σε συνδυασμό με την ποιότητα κατασκευής του τον τοποθετούν στο Pontium των καλύτερων εκτυπωτικών μηχανημάτων.

Νέος κατασκευαστής λέιζερ εκτυπωτών

Η Pantum είναι μια μάρκα εκτυπωτή και ανήκει στην εταιρεία Zhuhai Seine, μια κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει παραδοσιακά αναλώσιμα εκτύπωσης – κασέτες γραφίτη (toner), τύμπανα εκτυπωτή (drum) και άλλα παρόμοια. Ξεκίνησε τους πρώτους εκτυπωτές να τους δίνει στην αγορά της Κίνας το 2010 και το 2012 εισήλθε στην αμερικανική αγορά, όπου επικεντρώνεται στους επαγγελματικούς εκτυπωτές λέιζερ και στα πολυμηχανήματα (MFP).

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Pantum M7300FDN έχει διαστάσεις 41,5 εκ. πλάτος 36 εκ. βάθος και 35,2 εκ. ύψος. Το βάρος του αγγίζει τα 10,54 κιλά με το τόνερ και το τύμπανο τοποθετημένα μέσα στον εκτυπωτή. Η συνδεσιμότητά του γίνεται μέσω καλωδίου USB, ή μέσω δικτύου. Υπάρχει βέβαια και η ασύρματη σύνδεση στο μοντέλο FDW.

Η χωρητικότητα χαρτιού από το συρτάρι είναι 250 φύλλα, τα οποία είναι αρκετά για προσωπικό εκτυπωτή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Διαθέτει αυτόματη εκτύπωση και στις δύο πλευρές ενός φύλλου χαρτιού. Επίσης υποστηρίζει εκτύπωση μέσω USB.

Ταχύτητα εκτύπωσης

Η ταχύτητα εκτύπωσης βρίσκεται στις 33 σελίδες ανά λεπτό, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός των 7 δευτερολέπτων που χρειάζεται για να εκτυπώσει όταν βρίσκεται σε αναμονή. Είναι πολύ πιο γρήγορος από άλλους εκτυπωτές στην ίδια κατηγορία. Ιδιαίτερα προβλήματα κατά την εκτύπωση δεν παρατηρήθηκαν. Επίσης να αναφέρουμε ότι η εγκατάσταση είναι πάρα πολύ εύκολη ακόμα και για αρχάριους.

Έξοδα Εκτύπωσης

Υπάρχει τόνερ 1.500, 3.000 και 6.000 σελίδων. Το κόστος λειτουργίας της Pantum για τον M7300FDN, με βάση τις κασέτες υψηλότερης απόδοσης (6.000 σελίδες), είναι πάρα πολύ μικρό 2,5 σεντ ανά σελίδα. Το τύμπανο αγγίζει τις 12.000 σελίδες. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το αρχικό τόνερ είναι 1.500 σελίδων ενώ το τύμπανο 12.000 σελίδων.

Η Pantum ισχυρίζεται ότι οι εκτυπωτές της είναι ανθεκτικοί, μειώνοντας μακροπρόθεσμα το κόστος λειτουργίας και σημειώνουν τον σχετικά υψηλό μέγιστο μηνιαίο κύκλο εργασίας τους στην τιμή των 60.000 σελίδων ανά μήνα στην περίπτωση του M7300FDN. Είναι λίγο δύσκολο και αρκετά οριακό να φτάσεις τις 60.000 εκτυπώσεις μηνιαίως.

PANTUM M7300FDN

Η χωρητικότητα χαρτιού 250 φύλλων του Pantum M7300FDN βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, όπως και όλοι οι εκτυπωτές στην κατηγορία του. Σημαντική είναι και η δυνατότητα της αυτόματης διπλής όψεως εκτύπωσης.

Scanning

Ένα από τα χαρακτηριστικά που θα σας ενθουσιάσει είναι το σκανάρισμα και από τις δύο πλευρές. Η τροφοδοσία από το ADF ανέρχεται στις 50 σελίδες με μέγιστη ποιότητα ανάλυσης τα 600×600 dpi. Από το εσωτερικό του εκτυπωτή η ανάλυση μεγαλώνει και φτάνει στα 1200×1200 dpi.

Επιπλέον Χαρακτηριστικά

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά μπορούμε να πούμε για την 3,5” ιντσών αφής (touch) οθόνη που διαθέτει και μάλιστα είναι και έγχρωμη μεγάλης ακρίβειας. Το μηχάνημα διαθέτει 256 ΜΒ μνήμη και μειωμένη παραγωγή θορύβου. Διαθέτει ξεχωριστό toner & drum και έτσι μειώνει τα απόβλητα και αποτελεί μια φιλική λύση προς το περιβάλλον. Η κατασκευή του είναι στιβαρή και αποτελείται από μεταλλικά εξαρτήματα που του δίνουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα διαθέτει λειτουργία φαξ και μια από τις σπέσιαλ δυνατότητες του είναι η αυτόματη διπλής όψεως σάρωση που το κάνουν ακόμη πιο εύχρηστο.

Κοινοποιήστε
  • 6
    Shares