Πώς να δείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο Wi-Fi σας

Ο ιδανικός τρόπος για να ελέγξετε για συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο σας είναι να ψάξετε μέσω του router σας. Ωστόσο, ορισμένα router ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα, επομένως ίσως να δοκιμάσετε ένα εξωτερικό πρόγραμμα.

Αυτό είναι ένα λογισμικό που εκτελείται στον υπολογιστή σας και θα σαρώσει το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι για ενεργές συσκευές. Θα βλέπετε μόνο τις συσκευές που είναι διασυνδεμένες στο δίκτυο σας.

Πώς να δείτε ποιος είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο Wi-Fi σας

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να το κάνετε αυτό, αλλά εδώ θα δοκιμάσουμε το Wireless Network Watcher της NirSoft. Όπως και άλλα λογισμικά NirSoft, είναι ένα βολικό μικρό εργαλείο χωρίς κανένα adware. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Κατεβάστε το εργαλείο, εκκινήστε το και θα παρακολουθεί το δίκτυό σας Wi-Fi για ενεργές συσκευές, εμφανίζοντας τα ονόματα των συσκευών, τις διευθύνσεις MAC και τον κατασκευαστή του υλικού του δικτύου Wi-FI τους. Το όνομα του κατασκευαστή είναι πολύ χρήσιμο για τον εντοπισμό συγκεκριμένων συσκευών χωρίς όνομα συσκευής — ειδικά συσκευές Android. Κατεβείτε προς το τέλος της σελίδας όπου θα βρείτε το download αρχείο, επίσης υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

Αν ανησυχείτε ότι κάποιος συνδέετε στο δίκτυο σας μπορείτε να αλλάξετε το password της πρόσβασης του Wi-Fi. Βεβαιωθείτε ότι το WPS είναι απενεργοποιημένο προτού το κάνετε αυτό, καθώς το WPS είναι ευάλωτο και οι εισβολείς θα μπορούσαν ενδεχομένως να το χρησιμοποιήσουν για να επανασυνδεθούν στο δίκτυό σας χωρίς να γνωρίζουν το password.

Κοινοποιήστε