Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Gmail

Εάν θέλετε να διαγράψετε έναν παλιό λογαριασμό Gmail τότε θα πρέπει να ακολουθήσε τις παρακάτω οδηγίες.

Θέλετε να διατηρήσετε τις άλλες υπηρεσίες σας Google;

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τον λογαριασμό σας στο Gmail, αλλά θέλετε να διατηρήσετε την πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως οι Χάρτες και το Drive, τότε η Google προσφέρει την επιλογή να διαγράψετε μόνο την υπηρεσία Gmail σας.

Με αυτόν τον τρόπο, η υπηρεσία Gmail σας διαγράφεται αλλά ο λογαριασμός σας Google παραμένει. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό για να συνδεθείτε σε διάφορες υπηρεσίες, αλλά δεν θα έχετε πρόσβαση στο Gmail.

Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Gmail

Εάν έχετε πάρει την απόφαση ότι θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Gmail και δεν σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε τις άλλες υπηρεσίες της Google στις συσκευές σας, τότε είναι εύκολο να κλείσετε τον λογαριασμό σας.

Όταν το κάνετε αυτό, οι συνδρομές σας που αγοράσατε με τον λογαριασμό σας Google θα εξαφανιστούν. Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στις συσκευές σας όπου χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Google. Εάν διαθέτετε Chromebook, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό λογαριασμό Gmail για να συνδεθείτε. Η διαγραφή ενός λογαριασμού Gmail είναι μόνιμη, επομένως φροντίστε πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Για να ξεκινήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Gmail και όλων των δεδομένων του, ανοίξτε το Gmail σας. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και αφού συνδεθείτε, από την επάνω δεξιά γωνία του Gmail, επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας και στη συνέχεια Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google.

Το Gmail θα σας μεταφέρει στον ιστότοπο του Λογαριασμού Google. Σε αυτόν τον ιστότοπο, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στην επιλογή «Δεδομένα και απόρρητο».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα «Δεδομένα και απόρρητο» στην ενότητα «Περισσότερες επιλογές». Εδώ, κάντε κλικ στο «Διαγραφή του Λογαριασμού σας Google». Εάν σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Gmail τότε κάντε το.

Μόλις εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης, θα μεταβείτε στη σελίδα Διαγραφή του Λογαριασμού σας Google. Σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε να δείτε μια λίστα με στοιχεία στα οποία θα χάσετε την πρόσβαση.

Για να συνεχίσετε να διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, μετακινηθείτε με κύλιση στη σελίδα προς τα κάτω. Ενεργοποιήστε και τις δύο επιλογές επιβεβαίωσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διαγραφή λογαριασμού».

Θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης από την Google ότι ο λογαριασμός σας και όλα τα δεδομένα του έχουν διαγραφεί.

Κοινοποιήστε