Πώς να κάνετε τα Windows να αναπαράγουν έναν ήχο όταν πατάτε το Caps Lock, Num Lock ή Scroll Lock

Σας έχει τύχει ποτέ να πατήσετε το πιο άχρηστο κουμπί του πληκτρολογίου σας το Caps Lock κατά λάθος ενώ πληκτρολογείτε; Ή να απενεργοποιηθεί το πλήκτρο Num Lock ακούσια και στη συνέχεια να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο και να μην μπορείτε. Υπάρχει μια ρύθμιση στα Windows που μπορεί να σας ειδοποιεί με έναν ήχο κάθε φορά που πατάτε ένα από αυτά τα πλήκτρα.  

Πώς να κάνετε τα Windows να αναπαράγουν έναν ήχο όταν πατάτε το Caps Lock, Num Lock ή Scroll Lock

Για τα Windows 10
κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από το μενού Έναρξη.

Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Διευκόλυνση πρόσβασης.

Κάντε κλικ στο Πληκτρολόγιο στη λίστα των αντικειμένων στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Στην ενότητα Χρήση πλήκτρων εναλλαγής μετακινήστε και τις δύο επιλογές στο ΟΝ και έτσι θα ακούτε έναν ήχο όταν πατάτε το Caps Lock, Num Lock, και Scroll Lock. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον τόνο για αυτά τα κουμπιά, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση  Εναλλαγής πλήκτρων κρατώντας πατημένο το πλήκτρο NUM LOCK για 5 δευτερόλεπτα.

Για τα Windows 8 Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 ή 8.1, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία του υπολογιστή σας μετακινώντας το ποντίκι προς τα εκεί.   Στον πίνακα Ρυθμίσεις στη δεξιά πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή των ρυθμίσεων του υπολογιστή στο κάτω μέρος.   Κάντε κλικ στο Ευκολία πρόσβασης στη λίστα των αντικειμένων στην αριστερή πλευρά της οθόνης των ρυθμίσεων του υπολογιστή.

Στη λίστα των αντικειμένων στην αριστερή πλευρά της ευκολίας της οθόνης Access, κάντε κλικ στην επιλογή Keyboard (πληκτρολόγιο). Στην ενότητα Ενεργοποίηση Εναλλαγής πλήκτρων στη δεξιά πλευρά της οθόνης Access, κάντε κλικ στο κουμπί να ακούγετε ένας ήχος όταν πατάτε το Caps Lock, Num Lock, και Scroll Lock. Σε αντίθεση με τα Windows 10 και τα Windows 7, δεν υπάρχει επιλογή για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Num Lock για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επιλογή πλήκτρων εναλλαγής.

Για τα Windows 7
Για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Ενεργοποίηση Εναλλαγής πλήκτρων, κάντε κλικ στο Control Panel στο μενού Έναρξη. Στην οθόνη του πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στο Διευκόλυνση Πρόσβασης και μετά πατήστε το αλλαγή τρόπου λειτουργίας πληκτρολογίου.

Τικάρετε την Ενεργοποίηση Εναλλαγής πλήκτρων και πατήστε εφαρμογή στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου. Επίσης θα πρέπει να είναι και τικαρισμένη η επιλογή Ενεργοποίηση εναλλαγής πλήκτρων κρατώντας πατημένο το πλήκτρο NUM LOCK για 5 δευτερόλεπτα.

Κοινοποιήστε

One thought on “Πώς να κάνετε τα Windows να αναπαράγουν έναν ήχο όταν πατάτε το Caps Lock, Num Lock ή Scroll Lock

Αφήστε μια απάντηση