Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο YouTube

Το να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο YouTube είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα που να περιέχει τα αγαπημένα σας βίντεο, να ομαδοποιήσετε τα βίντεο σας ανά κανάλι ή να μοιραστείτε τη λίστα αναπαραγωγής σας για χρήση ή επεξεργασία από άλλους.

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου στο YouTube μπορεί να προστεθεί σε μια λίστα αναπαραγωγής, αλλά υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν τα βίντεο που προορίζονται για παιδιά, καθώς αυτά τα βίντεο περιορίζονται λόγω των κανονισμών COPPA (Children’s Online Privacy Protection Rule) των ΗΠΑ, που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των παιδιών και δεν μπορούν να προστεθούν.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο YouTube

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα λίστα αναπαραγωγής YouTube, θα πρέπει να βρείτε ένα βίντεο που θέλετε να προσθέσετε πρώτα και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε αυτό το βίντεο για να δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας. Τα βήματα για να το κάνετε αυτό διαφέρουν ελαφρώς για χρήστες υπολογιστή και κινητών.

Στο YouTube Web

Για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα αναπαραγωγής YouTube στον ιστότοπο του YouTube, βρείτε και ανοίξτε το πρώτο βίντεο που θέλετε να προσθέσετε. Κάτω από το βίντεο υπάρχουν οι διάφορες επιλογές για την παροχή σχολίων με επισημάνσεις μου αρέσει και δεν μου αρέσει, καθώς και για κοινή χρήση ή αποθήκευση του βίντεο. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να συνεχίσετε.

Στο πλαίσιο Αποθήκευση σε, μπορείτε είτε να αποθηκεύσετε το βίντεο στη λίστα αναπαραγωγής Παρακολούθηση αργότερα, ή σε άλλη λίστα αναπαραγωγής ή σε νέα λίστα αναπαραγωγής. Κάντε κλικ στο Δημιουργία νέας λίστας αναπαραγωγής για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια νέα λίστα αναπαραγωγής.

Εικόνα 2

Προσθέστε ένα όνομα για τη λίστα αναπαραγωγής σας στο πλαίσιο Όνομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 150 χαρακτήρες για αυτό. Θα πρέπει επίσης να καθορίσετε το επίπεδο απορρήτου για τη νέα σας λίστα αναπαραγωγής. Μπορείτε να το ορίσετε σε δημόσιο (επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να το αναζητήσει και να το δει), Μη καταχωρισμένα (το αφήνει δημόσιο, αλλά το κρύβει από την αναζήτηση) ή ιδιωτικό (μόνο εσείς μπορείτε να το δείτε ή να το βρείτε). (Εικόνα 2)

Κάντε κλικ στο Δημιουργία για να προσθέσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας. Το βίντεο που αποθηκεύσατε θα προστεθεί αμέσως στη λίστα αναπαραγωγής ως το πρώτο βίντεο, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να βρείτε στη βιβλιοθήκη σας στο YouTube κάνοντας κλικ στο Βιβλιοθήκη από το αριστερό μενού.

Θα βρείτε επίσης τη λίστα αναπαραγωγής που αναφέρεται με το όνομα μερικά βήματα παρακάτω, κάτω από τη λίστα αναπαραγωγής Παρακολούθηση αργότερα στο αριστερό μενού.

Σε Android, iPhone και iPad

Η δημιουργία λίστας αναπαραγωγής YouTube για Android, iPhone και iPad, είναι περίπου η ίδια. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε ένα βίντεο και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση κάτω από αυτό. Από προεπιλογή, το YouTube θα το προσθέσει στη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήσατε ή στη λίστα αναπαραγωγής Παρακολούθηση αργότερα εάν δεν έχετε διαθέσιμες άλλες λίστες αναπαραγωγής.

Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Πατήστε το κουμπί Αλλαγή για να επεξεργαστείτε την τοποθεσία αποθήκευσης εάν θέλετε να την προσθέσετε σε μια νέα λίστα αναπαραγωγής.

Αν θέλετε να επιτρέψετε σε άλλους χρήστες να προσθέσουν βίντεο σε μια λίστα αναπαραγωγής που έχετε δημιουργήσει, επιλέξτε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συνεργασία. Στο μενού Συνεργασία, επιλέξτε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Συνεργάτες οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν βίντεο σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για επιβεβαίωση.

Πατήστε το ρυθμιστικό συνεργασίας για να επιτρέψετε στους συνεργάτες να κάνουν προσθήκες στην playlist του YouTube και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος για επιβεβαίωση.

Κοινοποιήστε
  • 4
    Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *