Πώς να αλλάξετε το χρώμα της σελίδας στο Word

Από προεπιλογή, το Microsoft Word χρησιμοποιεί το λευκό ως το προεπιλεγμένο χρώμα σελίδας για όλα τα έγγραφα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα της αρεσκείας σας για τη σελίδα σας, μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα σελίδας στο Word.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της σελίδας στο Microsoft Word

Στο Word, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα ως χρώμα φόντου για τις σελίδες σας. Μπορείτε ακόμη να εκτυπώσετε αυτό το χρώμα φόντου (κάτι που δεν το κάνει από προεπιλογή).

Ξεκινήστε ανοίγοντας το έγγραφό σας. Στο παράθυρο του Word, στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα Σχεδίαση. Στην καρτέλα Σχεδίαση, από την ενότητα Φόντο σελίδας, επιλέξτε την επιλογή Χρώμα σελίδας.

Θα δείτε διάφορα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη σελίδα σας. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα χρώμα για να δείτε την προεπισκόπηση του στη σελίδα σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα χρώμα για να το εφαρμόσετε στη σελίδα σας.

Εάν δεν βλέπετε το χρώμα που θέλετε, κάντε κλικ στο Περισσότερα χρώματα για να δείτε όλα τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο έγγραφό σας.

Πώς να κάνετε το Microsoft Word να εκτυπώσει το χρώμα της σελίδας

Από προεπιλογή, το Word δεν εκτυπώνει το χρώμα φόντου της σελίδας σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αλλάξετε μια επιλογή ρυθμίσεων του Word. Κάντε κλικ στο Αρχείο. Από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά, επιλέξτε Περισσότερα και Επιλογές.

Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στο Εμφάνιση, είναι η δεύτερη επιλογή. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, στην ενότητα Επιλογές εκτύπωσης, ενεργοποιήστε την επιλογή Εκτύπωση χρωμάτων και εικόνων φόντου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK στο κάτω μέρος.

Από εδώ και στο εξής, το Word θα εκτυπώνει το χρώμα της σελίδας που έχετε επιλέξει όταν εκτυπώνετε το έγγραφό σας.

Κοινοποιήστε