Πώς να μετρήσετε τα κενά κελιά στο Excel

Αν έχετε κενά κελιά στο υπολογιστικό φύλλο σας, αλλά δεν γνωρίζετε πόσα, τότε υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να μετρήσετε τα κενά κελιά.

Χρησιμοποιώντας μια συνάρτηση, μπορείτε να διατηρήσετε τον αριθμό των κενών κελιών στο φύλλο σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν αλλάξετε τα δεδομένα σας, αυτό το πλήθος θα προσαρμοστεί.

Πώς να μετρήσετε τα κενά κελιά στο Excel

Η συνάρτηση COUNT στο Microsoft Excel είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους. Έτσι με μια παραλλαγή αυτής της συνάρτησης μπορείτε εύκολα να μετρήσετε άδεια κελιά. Η συνάρτηση που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η COUNTBLANK.

Επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε τη συνάρτηση. Αυτό είναι το ίδιο κελί που θα εμφανίσει τον αριθμό των κενών κελιών. Πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο στο κελί αντικαθιστώντας το εύρος κελιών με το δικό σας και πατήστε Enter, =COUNTBLANK(B23:C31). Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε τον αριθμό των κενών κελιών στην περιοχή που επιλέξατε για τον τύπο.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη συνάρτηση COUNTBLANK με την ίδια για να μετρήσετε τον αριθμό των κενών κελιών σε διαφορετικές περιοχές κελιών του ίδιου βιβλίου εργασίας. Για παράδειγμα όταν στο ίδιο φύλλο έχετε δύο πίνακες. Πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο στο κελί αντικαθιστώντας τις περιοχές κελιών με τις δικές σας και πατήστε Enter. =COUNTBLANK(B23:C31)+=COUNTBLANK(B23:C31)

Μετρήστε τα κενά κελιά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Εύρεση

Εάν προτιμάτε να μην μπλέκετε με τύπους στο φύλλο σας, αλλά να βλέπετε απλώς μια γρήγορη καταμέτρηση των κενών κελιών, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Εύρεση.

Επιλέξτε τα κελιά (ή τον πίνακα) που περιλαμβάνουν τα κενά που θέλετε να βρείτε. Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα και κάντε κλικ στο Εύρεση & επιλογή στην ενότητα Επεξεργασία της κορδέλας. Επιλέξτε Εύρεση.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Εύρεση και αντικατάσταση, αφήστε κενό το πλαίσιο Εύρεση του. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιλογές για να αναπτύξετε την ενότητα στο κάτω μέρος.
Προσαρμόστε τα τρία αναπτυσσόμενα πλαίσια στην αριστερή πλευρά και χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα: Μέσα σε: Φύλλο, Αναζήτηση: ανά στήλες, Διερεύνηση σε: Τιμές. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο Εύρεση όλων. Στη συνέχεια, θα δείτε τον αριθμό των κελιών που βρίσκονται στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου.

Θα δείτε επίσης μια λίστα με αυτά τα κενά κελιά στο φύλλο σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα για να μεταβείτε απευθείας σε αυτό ή να κάνετε κλικ στο Εύρεση επόμενου για να μετακινηθείτε σε καθένα από τα αποτελέσματα στη λίστα ένα κάθε φορά.

Κοινοποιήστε