Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στο Excel

Κατά την εισαγωγή αριθμών στο Excel, τα μηδενικά στην αρχή του αριθμού αφαιρούνται. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα κατά την εισαγωγή αριθμών τηλεφώνου και άλλων αναγνωριστικών αριθμών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος για να διατηρήσουμε τα αρχικά μηδενικά.

Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στο Excel

Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το μηδέν θα παραμείνει κατά την πληκτρολόγηση ενός αριθμού, εισαγάγετε μια απόστροφο πριν πληκτρολογήσετε τον αριθμό όπως στην φωτογραφία παρακάτω και μετά πατήστε enter (η απόστροφος θα εξαφανιστεί). Αυτό καθοδηγεί το Excel να αποθηκεύει την τιμή ως κείμενο και όχι ως αριθμό.

Όταν πιέζετε το Enter για επιβεβαίωση, ενδέχεται να εμφανιστεί, ανάλογα με την έκδοση του Excel που χρησιμοποιείται ένα πράσινο τρίγωνο στην επάνω αριστερή γωνία του κελιού. Κάντε κλικ, και στο εικονίδιο που θα εμφανιστεί επιλέξτε παράβλεψη σφάλματος. Ο αριθμός τηλεφώνου αποθηκεύεται ως κείμενο στο Excel και το πράσινο τρίγωνο πρέπει στη συνέχεια να εξαφανιστεί.

Εφαρμογή μορφοποίησης για να διατηρήσετε το μηδέν

Είναι γρήγορο και απλό να εφαρμόσετε την μορφοποίηση κειμένου κατά την πληκτρολόγηση, αλλά είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό να το κάνετε εκ των προτέρων. Επιλέξτε το εύρος των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε ως κείμενο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Αριθμός, και επιλέξτε από την λίστα το Κείμενο.

Οι τιμές που εισάγετε σε αυτό το μορφοποιημένο εύρος θα αποθηκευτούν αυτόματα ως κείμενο και θα διατηρηθούν τα μηδενικά.

Χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη μορφοποίηση για να διατηρηθεί ως αριθμός

Οι προηγούμενες δύο επιλογές είναι επαρκείς για τις περισσότερες ανάγκες του κάθε χρήστη. Τι γίνεται όμως αν χρειαστείτε το 0 ως αριθμό επειδή θέλετε να κάνετε ορισμένους υπολογισμούς; Για παράδειγμα, ίσως έχετε έναν αριθμό ταυτότητας για τα τιμολόγια που έχετε σε μια λίστα. Αυτοί οι αριθμοί αναγνωριστικού έχουν πέντε χαρακτήρες ή και περισσότερους όπως οι αριθμοί 00055 και 03116.

Για να εκτελέσετε βασικούς υπολογισμούς όπως την προσθήκη ή την αφαίρεση ενός αριθμού για την αύξηση του αριθμού τιμολογίου αυτόματα, θα πρέπει να αποθηκευτεί ως αριθμός για να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος υπολογισμός. Επιλέξτε το φάσμα των κελιών που θέλετε να μορφοποιήσετε. Κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο εύρος και κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση κελιών.

Από την καρτέλα Αριθμός, επιλέξτε Προσαρμογή από την λίστα και εισαγάγετε το 00000 στο πεδίο Τύπος. Έτσι αν εισάγονται μόνο τρεις αριθμοί στο κελί, προστίθενται αυτόματα δύο επιπλέον μηδενικά στην αρχή του αριθμού.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση