Πώς να διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό σας στο YouTube (Android)

Η Google προσφέρει τώρα ένα εργαλείο που διαγράφει αυτόματα το ιστορικό αναζήτησης και δραστηριότητας από το YouTube. Από προεπιλογή, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται για πάντα, αλλά μπορούν να διαγραφούν από τους διακομιστές της Google κάθε 3, 18 ή 36 μήνες.

Παρόμοιες ρυθμίσεις αυτόματης διαγραφής είναι διαθέσιμες για το ιστορικό τοποθεσίας σας, καθώς και για το Ιστορικό ιστού και εφαρμογών. Αυτές δεν είναι μόνο ρυθμίσεις απορρήτου. Η επιλογή να διαγράφετε τακτικά το ιστορικό σας σημαίνει ότι η Google δεν θα χρησιμοποιήσει το ιστορικό του YouTube για να εξατομικεύσει τις προτάσεις βίντεο.

Αυτόματη διαγραφή ιστορικού από την εφαρμογή YouTube για κινητά

Μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη διαγραφή ιστορικού απευθείας από το smartphone ή το tablet σας. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή YouTube στη συσκευή σας. Oι κάτοχοι iPhone και iPad μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αναζήτηση Spotlight της Apple για να βρουν την εφαρμογή και οι χρήστες Android μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή αναζήτησης του Google.

Στη συνέχεια, πατήστε στο avatar του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ιστορικό και απόρρητο. Επιλέξτε Διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων στην εφαρμογή YouTube για κινητά.

Θα πρέπει τώρα να βρίσκεστε στη σελίδα Ιστορικό YouTube. Πατήστε Αυτόματη διαγραφή που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη λίστα των βίντεο YouTube που παρακολουθήσατε προηγουμένως.

Αν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε καθόλου ιστορικό μπορείτε να πατήσετε Αλλαγή ρύθμισης στην ενότητα Το Ιστορικό YouTube και να απενεργοποιήσετε την επιλογή για να εμποδίσετε το YouTube να διατηρήσει ένα ιστορικό βίντεο που έχετε παρακολουθήσει και αναζητήσεις που έχετε κάνει.

Επιλέξτε Επιλογή για αυτόματη διαγραφή στην εφαρμογή YouTube για κινητά

Τώρα, επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να διατηρήσετε το Ιστορικό YouTube. Από προεπιλογή, το ιστορικό σας διαγράφεται μόνο όταν γίνεται χειροκίνητα. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση, ώστε το YouTube να διαγράψει αυτόματα ιστορικό παλαιότερο των 36, 18 μηνών ή τριών μηνών. Αφού κάνετε μια επιλογή, πατήστε το κουμπί Επόμενο.

Η σελίδα Δραστηριότητα ιστορικού YouTube θα εξηγήσει τι σημαίνει η απόφασή σας. Θα αναφέρει επίσης πολλά παραδείγματα ιστορικού βίντεο που θα διαγραφούν αυτόματα. Πατήστε Επιβεβαίωση για να αποθηκεύσετε την αυτόματη ρύθμιση ιστορικού YouTube.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *