Πώς να δείτε τον αριθμό σελίδων για έγγραφα του Word

Το να μάθετε πόσες σελίδες υπάρχουν σε ένα έγγραφο του Word είναι πολύ εύκολο όταν το έγγραφο είναι ανοιχτό. Ωστόσο, τι γίνεται αν έχετε πολλά έγγραφα σε έναν φάκελο για τα οποία θέλετε να μάθετε τον αριθμό των σελίδων;

Πώς να δείτε τον αριθμό σελίδων για έγγραφα του Word

Επειδή αυτό γίνεται στα Windows, κλείστε όλα τα ανοιχτά αρχεία του Word. Ανοίξτε ένα παράθυρο Εξερεύνηση αρχείων (Windows 8 και 10) ή ένα παράθυρο Εξερεύνηση των Windows (Windows 7). Εάν χρησιμοποιείτε Windows 8 ή 10, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή στην κορδέλα.

Διαβάστε και αυτό: Η καρτέλα Προβολή είναι διαθέσιμη είτε η κορδέλα είναι ορατή είτε κρυφή.

Στην ενότητα Διάταξη της καρτέλας Προβολή, κάντε κλικ στο Λεπτομέρειες.

Διαβάστε και αυτό: Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες επιλογές με το κάτω βέλος (ακριβώς δίπλα στο κουμπί Αλλαγή προβολής) και επιλέξτε Λεπτομέρειες από το αναδυόμενο μενού.

Στη γραμμή Προσθήκη στηλών πατήστε Επιλογή στηλών. Ένα αναδυόμενο μενού εμφανίζει πληροφορίες λίστας που μπορούν να εμφανιστούν σε στήλες στο παράθυρο του Explorer και δύο επιλογές που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το μέγεθος των στηλών για να χωρέσουν το περιεχόμενο σε αυτές.

Επιλέξτε «Σελίδες» από το αναδυόμενο μενού. Κάντε κλικ στο OK.

Η στήλη Σελίδες προστίθεται στη δεξιά άκρη των τρεχουσών στηλών. Εμφανίζεται ο αριθμός των σελίδων σε κάθε έγγραφο.

Διαβάστε και αυτό: Εάν υπάρχουν αρχεία, όπως αρχεία κειμένου ή αρχεία γραφικών, τα οποία δεν έχουν πλήθος σελίδων, η στήλη Σελίδες είναι κενή για αυτά τα αρχεία.

Η ενεργοποίηση της στήλης Σελίδες επηρεάζει μόνο τον τρέχοντα φάκελο. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 8 ή 10 και θέλετε η στήλη Σελίδες να είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε άλλο φάκελο που ανοίγετε, κάντε ξανά κλικ στην καρτέλα Προβολή και κάντε κλικ στο κάτω μέρος του κουμπιού Επιλογές. Επιλέξτε Αλλαγή επιλογών φακέλων και αναζήτησης από το αναπτυσσόμενο μενού.

Διαβάστε και αυτό: Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί «Οργάνωση» στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε «Επιλογές φακέλου και αναζήτησης» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή. Στην ενότητα Προβολές φακέλων, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε φακέλους. Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που σας ρωτά εάν θέλετε να αλλάξετε όλους τους φακέλους ώστε να ταιριάζουν με τις ρυθμίσεις προβολής του τρέχοντος φακέλου. Κάντε κλικ στο «Ναι».

Διαβάστε και αυτό: Εάν δεν βλέπετε τις μετρήσεις σελίδων για τα αρχεία σας αφού ενεργοποιήσετε τη στήλη Σελίδες, ίσως χρειαστεί να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το παράθυρο του Explorer.

Κοινοποιήστε