Πώς να προσθέσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα σε ένα έγγραφο του Word

Μια αναπτυσσόμενη λίστα σε ένα έγγραφο του Microsoft Word επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν πράγματα από μια προκαθορισμένη λίστα. Η προσθήκη αυτής της αναπτυσσόμενης λίστας είναι αρκετά εύκολη.

Πώς να προσθέσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα σε ένα έγγραφο του Word

Η επιλογή προσθήκης μιας αναπτυσσόμενης λίστας βρίσκεται στο μενού προγραμματιστής του Word. Αυτό το μενού είναι κρυφό από προεπιλογή, επομένως θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να μπορέσετε να προσθέσετε μια λίστα.

Ξεκινήστε ανοίγοντας το Word. Εάν έχετε ήδη ανοιχτό ένα έγγραφο, επιλέξτε το μενού Αρχείο για να εμφανιστεί η εντολή Επιλογές.

Στο παράθυρο Επιλογές Word που ανοίγει, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε Προσαρμογή κορδέλας. Στο παράθυρο Προσαρμογή κορδέλας στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα και ενεργοποιήστε την επιλογή Προγραμματιστής.

Κάντε κλικ στο OK στο κάτω μέρος του παραθύρου για να το κλείσετε.

Αφού προσθέσετε το μενού Προγραμματιστής, είστε πλέον έτοιμοι να προσθέσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο έγγραφό σας του Word. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα υπάρχον έγγραφο του Word ή δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο. Στο έγγραφό σας, τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής στο σημείο που θέλετε να προσθέσετε την αναπτυσσόμενη λίστα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το μενού Προγραμματιστής. Στο μενού Προγραμματιστής, στην ομάδα Στοιχεία ελέγχου, κάντε κλικ στο εικονίδιο Στοιχείο ελέγχου περιεχομένου αναπτυσσόμενης λίστας (Μοιάζει με ένα πραγματικό αναπτυσσόμενο εικονίδιο.).

Τώρα έχετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο έγγραφό σας.

Πώς να διαμορφώσετε την νέα λίστας σας

Αυτή η αναπτυσσόμενη λίστα δεν έχει ρυθμιστεί και είναι κενή. Για να την διαμορφώσετε και να προσθέσετε στοιχεία σε αυτή, κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα για να την επιλέξετε. Επιστρέψτε στο μενού Προγραμματιστής και στην ομάδα Στοιχεία ελέγχου κάντε κλικ στο Ιδιότητες.

Το Word θα ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες στοιχείου ελέγχου περιεχομένου, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Ξεκινήστε εισάγοντας έναν τίτλο για τη λίστα σας. Αυτό θα εμφανιστεί στην κορυφή της αναπτυσσόμενης λίστας σας. Να σημειώσω εδώ ότι το Word συμπληρώνει αυτόματα το πεδίο Ετικέτα για να ταιριάζει με το πεδίο Τίτλος.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Χρώμα για να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων για την αναπτυσσόμενη λίστα σας. Επίσης εάν θέλετε να αποτρέψετε την επεξεργασία της αναπτυσσόμενης λίστας σας από άλλα άτομα, ενεργοποιήστε την επιλογή «Δεν είναι δυνατή η διαγραφή του στοιχείου ελέγχου περιεχομένου». Ωστόσο, αν δεν κλειδώσετε το έγγραφό σας, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει και να απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή.

Τώρα θα προσθέσετε στοιχεία στην αναπτυσσόμενη λίστα σας. Για να προσθέσετε το πρώτο σας στοιχείο, στην ενότητα Ιδιότητες αναπτυσσόμενης λίστας στο τρέχον παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα στοιχείου στο πεδίο Εμφανιζόμενο όνομα. Το πεδίο Τιμή γεμίζει αυτόματα με τα δεδομένα από το πρώτο πεδίο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να προσθέσετε το στοιχείο σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε στην αναπτυσσόμενη λίστα σας.

Αφού προσθέσετε ορισμένα στοιχεία, μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά τους. Για να αλλάξετε τη θέση ενός στοιχείου στη λίστα, επιλέξτε αυτό το στοιχείο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ είτε στο Μετακίνηση προς τα επάνω ή Μετακίνηση κάτω στα δεξιά.

Διαγράψτε μια αναπτυσσόμενη λίστα από το Microsoft Word

Για να καταργήσετε αυτήν την αναπτυσσόμενη λίστα από το έγγραφό σας, επιλέξτε τη λίστα. Στη συνέχεια, από την ενότητα Στοιχεία ελέγχου στην κορυφή, κάντε κλικ στο Ιδιότητες. Απενεργοποιήστε την επιλογή « Δεν είναι δυνατή η διαγραφή του στοιχείου ελέγχου περιεχομένου» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «OK» στο κάτω μέρος.

Κάντε δεξί κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα στο έγγραφό σας και επιλέξτε Κατάργηση ελέγχου περιεχομένου. Η λίστα θα αφαιρεθεί τώρα.

Κοινοποιήστε