Τι να κάνετε όταν τα Windows δείχνουν δύο διαφορετικά γράμματα για τον ίδιο δίσκο

Είναι κάπως σπάνιο πρόβλημα αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα Windows ενδέχεται να εμφανίζουν το ίδιο σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα του δύο φορές χρησιμοποιώντας διαφορετικά γράμματα μονάδας δίσκου.

Τι να κάνετε όταν τα Windows δείχνουν δύο διαφορετικά γράμματα για τον ίδιο δίσκο

Αυτό δημιουργείτε από ένα χρήστη ή πρόγραμμα έχοντας δημιουργήσει μια εικονική μονάδα δίσκου που αντιστοιχεί στον πραγματικό δίσκο σας. Η εικονική μονάδα δίσκου δεν εμφανίζεται στο εργαλείο διαχείρισης δίσκων (επειδή δεν είναι πραγματικό drive) αλλά μπορείτε να το αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών.   

Κατ’ αρχάς ανοίξτε τη γραμμή εντολών κάνοντας δεξί κλικ στο μενού Έναρξη (ή πατώντας τα πλήκτρα των Windows + X).   Έπειτα πατήστε Εκτέλεση και cmd. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:  subst <virtualdriveletter> /d

Όπου <virtualdriveletter> είναι το πρόσθετο γράμμα που αντιστοιχιστεί στη μονάδα που εμφανίζεται σαν διπλή. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια είναι η πρόσθετη μονάδα δίσκου ανοίξτε τη Διαχείριση δίσκων με δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του Υπολογιστή μου. Στην περίπτωση του παραδείγματός μας στην Διαχείριση δίσκων επιβεβαιώνετε ότι ο C: είναι ο πραγματικός μας δίσκος, πράγμα που σημαίνει ότι ο G: που εμφανίζεται είναι εικονικός. Έτσι η εντολή μας για την αφαίρεση θα μοιάζει με αυτό: subst G: /d

Μόλις γράψετε την εντολή η εικονική μονάδα δίσκου θα πρέπει να εξαφανιστεί αμέσως. Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση των Windows ή οτιδήποτε άλλο.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση