Πώς απενεργοποιούμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows 10

Στα Windows 10 μπορούμε να διαχειριστούμε με εύκολο τρόπο την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού. Απλά πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις των Windows αναζητούμε την ενότητα των εφαρμογών όπως φαίνεται και στη παρακάτω εικόνα.

Πώς απενεργοποιούμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows 10

Μετά διαλέγουμε την ενότητα Εκκίνηση και για να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε προγράμματα εκκίνησης, πατάμε στο σχετικό κουμπί έτσι ώστε να γίνει ανενεργό. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μαζικά την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Φυσικά, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά το ποια προγράμματα εκκίνησης απενεργοποιούμε.

Εάν απενεργοποιήσουμε εφαρμογές για επικοινωνία, όπως το Skype, Viber, Telegram, και άλλες. Θα πρέπει να θυμόμαστε να τις ανοίξουμε χειροκίνητα για να δεχόμαστε μηνύματα στον υπολογιστή.

Αν έχουμε παλαιότερα Windows και μας βολεύει περισσότερο η Διαχείριση Εργασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο για να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Για να ανοίξουμε τη Διαχείριση Εργασιών, κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση Ctrl+Shift+Esc.

Αν η Διαχείριση Εργασιών είναι στην απλή μορφή, κάνουμε κλικ στην επιλογή Περισσότερες λεπτομέρειες. Eπιλέγουμε την καρτέλα Εκκίνηση. Με μία ματιά, μπορούμε να δούμε όλα τα προγράμματα στην εκκίνηση των Windows, καθώς και πόσο υψηλή είναι η επίδρασή τους στην εκκίνηση του υπολογιστή.

Για να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε προγράμματα εκκίνησης δεν χρειαζόμαστε, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ και να επιλέξουμε την Απενεργοποίηση.

Μια τρίτη μέθοδος επίσης είναι από την εκκίνηση προγραμμάτων με δεξί κλικ διαλέγουμε Εκτέλεση.

Στο παράθυρο που θα μας ανοίξει πληκτρολογούμε την εντολή msconfig.

Με μία ματιά, μπορούμε να δούμε όλα τα προγράμματα στην εκκίνηση των Windows, καθώς και πόσο υψηλή είναι η επίδρασή τους στην εκκίνηση του υπολογιστή. Για να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε προγράμματα εκκίνησης δεν χρειαζόμαστε, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ και να επιλέξουμε την Απενεργοποίηση.

Κοινοποιήστε