Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Twitter

Στο Twitter, το όνομα χρήστη σας χρησιμεύει ως ψηφιακή διεύθυνση που επιτρέπει σε άλλους να σας στείλουν μηνύματα στην υπηρεσία. Εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα χρήστη Twitter, μπορείτε να το κάνετε εύκολα.

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο Twitter

Η αλλαγή του ονόματος χρήστη του Twitter χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης σε υπολογιστές, Mac, Linux ή Chrome είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι λίγο κρυμμένη.

Αρχικά, συνδεθείτε στο Twitter χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Στην πλευρική γραμμή στο Twitter, κάντε κλικ στο κουμπί (τρεις κουκκίδες σε έναν κύκλο) για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές.

Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο (Settings and Privancy).

Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο «Ο Λογαριασμός σας» και μετά κάντε κλικ στο «Όνομα χρήστη». Θα σας ζητηθεί το password εισόδου στο Twitter για να συνεχίσετε. Στη σελίδα «Πληροφορίες Λογαριασμού» κάντε κλικ στην περιοχή Όνομα χρήστη και πληκτρολογήστε το νέο όνομα χρήστη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ενώ πληκτρολογείτε, το Twitter θα σας ενημερώσει εάν το όνομα χρήστη υπάρχει ήδη.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Το νέο όνομα χρήστη έχει πλέον οριστεί. Η αλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως, αλλά εάν δεν τη δείτε αμέσως, τότε θα χρειαστεί να κάνετε ανανέωση (refresh) της σελίδας για να δείτε την αλλαγή.

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας σε iPhone, iPad ή Android

Σε smartphone και tablet όπως iPhone, iPad και Android, η διαδικασία αλλαγής του ονόματος χρήστη Twitter είναι παρόμοια. Εάν δεν βλέπετε την αλλαγή του ονόματος χρήστη σας αμέσως αφού ενημερώσετε το όνομα χρήστη σας, μερικές φορές χρειάζονται λίγα λεπτά για να ενημερωθεί πλήρως η αλλαγή μέσω του συστήματος του Twitter.

Εάν οι φίλοι σας στο Twitter δεν βλέπουν αμέσως την αλλαγή, ενδέχεται να χρειαστεί να επανεκκινήσουν την εφαρμογή τους στο Twitter ή να φορτώσουν εκ νέου το Twitter για να δουν το νέο όνομα χρήστη σας.

Κοινοποιήστε