Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι Refurbished

Όταν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone, ίσως αναρωτηθείτε για το παρελθόν του. Όταν πουλήθηκε για πρώτη φορά, πουλήθηκε ως μια ολοκαίνουργια συσκευή ή μια συσκευή που είχε προηγουμένως ανακατασκευαστεί; Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το τσεκάρετε.

Βρείτε τον αριθμό μοντέλου του iPhone σας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά & Σχετικά (General & about). Μόλις πατήσετε στο about (Σχετικά) θα εμφανιστεί μια λίστα με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το iPhone, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της συσκευής, της έκδοσης λογισμικού, το νούμερο του μοντέλου καθώς επίσης και το serial number.

Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι Refurbished

Δώστε προσοχή στον αριθμό μοντέλου, γιατί αυτό θα αποκαλύψει την προέλευση του iPhone.

Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με M, τότε αγοράστηκε καινούργιο από την Apple.
Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με F, τότε ανακατασκευάστηκε από την Apple ή μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με το Ν, τότε η Apple τον παρείχε ως συσκευή αντικατάστασης για ένα iPhone που δεν λειτουργεί.

Εάν διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνό σας έχει ανακατασκευαστεί τότε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό. Η Apple θέτει τα πιστοποιημένα ανακατασκευασμένα προϊόντα της μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας που τα καθιστά σαν καινούργια. Καθαρίζουν καλά κάθε μονάδα, αντικαθιστούν τυχόν σπασμένα μέρη, εάν είναι απαραίτητο, και αλλάζουν την μπαταρία και το εξωτερικό κέλυφος.

Γενικά, τα πιστοποιημένα προϊόντα της Apple που έχουν ανακατασκευαστεί μοιάζουν και λειτουργούν σαν ολοκαίνουργια iPhone, αλλά για νομικούς λόγους, η Apple δεν μπορεί να τα πουλήσει ως καινούργια. Η Apple προσφέρει συνήθως αυτά τα ανακατασκευασμένα προϊόντα με μεγάλη έκπτωση.

Ορισμένες εταιρείες ανακατασκευάζουν επίσης τα iPhone και τα πωλούν με έκπτωση. Σε αντίθεση με την Apple, ενδέχεται να μην αλλάξουν την μπαταρία ή να παρέχουν νέα εγγύηση 1 έτους στο τηλέφωνο. (Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση εγγύησης στο iPhone σας μεταβαίνοντας στον ιστότοπο εγγύησης της Apple και εισάγοντας τον σειριακό αριθμό της συσκευής.)

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση