Πώς να βρείτε τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής

Οι φορητές συσκευές, κινητά & tablets, έχουν γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής μας. Μας βοηθούν να συνδεθούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας, μας βοηθούν να οργανώσουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες, να αποκτήσουμε γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα μας, να περιηγηθούμε και να βρούμε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο και να μας βοηθήσουν σε αναρίθμητα άλλα πράγματα. Η σημασία τους έχει αυξηθεί σημαντικά, κάνοντάς μας στην ουσία να εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις συσκευές.

Έτσι, αν τύχει να χάσετε το τηλέφωνό σας ή αν έχει κλαπεί, μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο για εσάς να διατηρήσετε το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών σας σχετικά με τη συσκευή.

Θα χρειαστείτε τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής για να παρακολουθείτε την τύχη του με επιπλέον βοήθεια από τις αρχές. Έτσι, ακολουθήστε τα παρακάτω αναφερόμενα βήματα για να βρείτε τον αριθμό ΙΜΕΙ του τηλεφώνου σας, ακόμη και αν αυτό έχει κλαπεί.

Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI της συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής

Όταν μια συσκευή Android έχει κλαπεί, ο ιδιοκτήτης πλέον σε συνεργασία με τον πάροχο του έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει την SIM του και επίσης να παρακολουθεί τα ίχνη της σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Για να βρείτε το IMEI της συσκευής σας, δεν θα χρειαστείτε κάποιο έξτρα πρόγραμμα, για τον απλούστατο λόγο ότι η ίδια η Google αποθηκεύει όλες τις σχετικές πληροφορίες για σας. Αποθηκεύει πληροφορίες για τη συσκευή σας, μαζί με το λειτουργικό σύστημα και τις λεπτομέρειες του App. 

1. Πηγαίνετε στο Google και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Gmail, το οποίο συνδέεται με την Android συσκευή σας από εδώ myaccount.google.com/.

Άλλες υπηρεσίες Google

2. Θα βρείτε μια καρτέλα που ονομάζεται Android, αφού έχετε συνδεθεί, κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα διευρυμένο παράθυρο που περιέχει τον κατάλογο όλων των συσκευών που είχατε ποτέ συνδεθεί με το λογαριασμό σας στο Google.

3. Οι πληροφορίες που απαριθμούνται στο ταμπλό περιέχουν τον αριθμό IMEI, το μοντέλο του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή του τηλεφώνου, το δίκτυο SIM, τελευταία ενεργή συνεδρία (σύνδεση), και η ημερομηνία εγγραφής.

Πληροφορίες Συσκευής

Επιπλέον το Android έχει την επιλογή Διαχείριση της συσκευής μου ακριβώς στην πάνω δεξιά γωνία του. Μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία της συσκευής σας με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, να κλειδώσετε και να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες σε αυτό. Για αυτό λοιπόν πριν χαθεί η συσκευή σας πατήστε *#06# και βρείτε το ΙΜΕΙ σας προτού συμβεί το μοιραίο.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση