Πώς να κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων του PlayStation 4

Αν σχεδιάζετε να πουλήσετε το PlayStation 4 που διαθέτετε, καλό θα ήταν να επαναφέρετε τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο PSN και ταυτόχρονα να διαγράψετε όλα τα αρχεία που υπάρχουν στην κονσόλα σας. Ξεκινάμε λοιπόν με την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας PSN.
 
 
Βήμα πρώτο: Απενεργοποίηση του PSN λογαριασμού σας
 
Η απενεργοποίηση του λογαριασμού PSN σας από το PS4 δεν θα διαγράψει πλήρως το λογαριασμό σας αλλά θα τον διαχωρίσει από την συγκεκριμένη συσκευή. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής.
 
1. Από την κύρια οθόνη του PS4, πατήστε Up στο χειριστήριο και θα δείτε πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις σας.
 
2. Πατήστε το δεξί πλήκτρο στο χειριστήριο σας μέχρι να φτάσετε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε τις.
 
3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε PlayStation Network / Διαχείριση Λογαριασμού.
 
4. Επιλέξτε το Activate as your primary PS4
 
Στην επόμενη οθόνη, η επιλογή Απενεργοποίηση μπορεί να είναι ανενεργή, το οποίο τεχνικά σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας έχει ήδη απενεργοποιηθεί, αλλά απλά για να είστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτό συμβαίνει, μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να τον απενεργοποιήσετε. Έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες όπου οι πωλητές πιστεύουν ότι έχουν απενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να συνδεθεί επειδή ο λογαριασμός του πωλητή υφίσταται και υπάρχει ακόμη εκεί, οπότε διπλοτσεκάρετε το γεγονός αυτό επιλέγοντας την Ενεργοποίηση και μετά κάντε κλικ στο ΟΚ.
 
5. Επιλέξτε PlayStation Network / Διαχείριση Λογαριασμού και πάλι.
 
6. Τώρα ήρθε η ώρα της απενεργοποίησης.
7. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Ναι για να επιβεβαιώσετε αυτή την ενέργεια.
 
8. Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσει η διαδικασία. Το PS4 μετά την επανεκκίνηση θα ξεκινήσει πάλι, οπότε θα χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί PS στο χειριστήριο για να επιστρέψετε στο κύριο μενού.
 
9. Μετά από αυτό, επιλέξτε το λογαριασμό χρήστη σας (ο οποίος είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό PSN). Μόλις το κάνετε αυτό το  PS4 θα επανέλθει στο βασικό μενού.
 
Βήμα δεύτερο: Οριστική διαγραφή των αρχείων του PS4 σας.
 
Τώρα που ο λογαριασμός PSN σας είναι απενεργοποιημένος στο PS4 σας, μπορείτε να διαγράψετε εντελώς τα αρχεία σας στην κονσόλα, και να την επαναφέρετε στην αρχική εργοστασιακή της κατάσταση.
 
1. Από το κύριο μενού του PS4, πατήστε Up στο χειριστήριο και θα δείτε πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις σας.
 
2. Πατήστε το δεξί πλήκτρο στο χειριστήριο σας μέχρι να φτάσετε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε τις.
 
3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Initialization 
4. Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε Initialization PS4.
 
5. Θα εμφανιστούν δύο επιλογές Quick ή Full. Η επιλογή Quick θα διαγράψει γρήγορα όλα τα δεδομένα σας, αλλά δεν είναι και τόσο ασφαλή. Έτσι, κάποιος με εξειδικευμένο λογισμικό θα μπορούσε να ανακτήσει κάποια από αυτά τα δεδομένα. Μια πλήρης (Full) διαγραφή των δεδομένων σας μπορεί να διαρκέσει ώρες αλλά είναι η πιο ασφαλής μέθοδος ώστε να μην μπορεί να γίνει ανάκτηση σε καμία περίπτωση. 
 
7. Επιλέξτε μια μέθοδος από τις παραπάνω που περιγράψαμε και πατήστε Initialization για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.
 
8. Στη συνέχεια, πατήστε Ναι στην επόμενη οθόνη για να επιβεβαιώσετε ξανά την ενέργεια.
 
9. Θα γίνει επανεκκίνηση του PS4 και η διαδικασία θα ξεκινήσει. Αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον μια με δυο ώρες.
 
10. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας ζητηθεί να συνδέσετε το χειριστήριο του PS4 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.
 
11. Απενεργοποιήστε την κονσόλα πατώντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι να ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο. Τώρα πλέον είστε έτοιμοι να πουλήσετε ή να χαρίσετε την συσκευή σας.
Κοινοποιήστε
  • 6
    Shares

3 thoughts on “Πώς να κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων του PlayStation 4

  1. Για σας!!! Στο παιδί μου έκαναν δώρο PlayStation που όλα είναι στά Ροσσικα. Δεν μπορούμε να βάλουμε κάρτα με τον κωδικό γιατί δεν αντιστοιχεί στην Ελλάδα. Τί κάνω???? Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

  2. Πηγαίνεις σε αυτή την διεύθυνση https://www.playstation.com/el-gr/get-help/#!/ και πληκτρολογείς close account και αυτό από μόνο του θα σε οδηγήσει. Καλή σου επιτυχία. Το κλείσιμο του λογαριασμού σας θα έχει τις εξής επιπτώσεις:

    Το ηλεκτρονικό αναγνωριστικό του κλεισμένου λογαριασμού δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία άλλου λογαριασμού.

    Θα χάσετε την πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που είχατε αγοράσει με αυτόν τον λογαριασμό. Αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό και τα χρήματα μπορούν να επιστραφούν μόνο σύμφωνα με τους όρους της πολιτικής ακυρώσεων του PlayStation Store.

    Θα χάσετε την πρόσβαση στις συνδρομές σας, καθώς και τα σχετικά τους προνόμια.

    Θα χάσετε την πρόσβαση στο πορτοφόλι PSN. Σύμφωνα με τους Όρους υπηρεσίας του SEN, τα χρήματα στο πορτοφόλι σας δεν μπορούν να επιστραφούν.

  3. Καλησπερα,να κάνω μία ερώτηση,μπορω να διαγράψω πλήρως τον λογαριασμό μού απο το PlayStation network,η γίνεται μονο η απενεργοποιηση τού?και αν γίνεται μόνο η απενεργοποιηση τού κάποια στιγμή μπορεί να ανακτηθει?ευχαρίστως εκ των προτέρων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *