Τρόπος εισαγωγής κουκκίδων σε φύλλο του Excel

Η προσθήκη μιας λίστας με κουκκίδες σε ένα φύλλο εργασίας του Excel δεν είναι τόσο απλή. Σε αντίθεση με το Word ή ακόμα και το PowerPoint δεν υπάρχει κάτι οφθαλμοφανές για να σας οδηγήσει στην προσθήκη αυτή.

Εισαγωγή κουκκίδων από το μενού συμβόλων

Αρχικά, επιλέξτε οποιοδήποτε κενό κελί στο βιβλίο εργασίας του Excel. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στο Σύμβολο από κάτω από το εικονίδιο Σύμβολα. Στο παράθυρο διαλόγου, πληκτρολογήστε 2022 στο πλαίσιο Κωδικός χαρακτήρα. Κάντε κλικ στο «Εισαγωγή» και μετά στο «Κλείσιμο».

εισαγωγή κουκίδας

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες κουκκίδες στις γραμμές από κάτω, πατήστε απλά αντιγραφή και επικόλληση στα επόμενα κελιά.

Εισαγωγή κουκκίδων σε πλαίσιο κειμένου

Εάν θέλετε να παραλείψετε τη λειτουργικότητα ενός φύλλου εργασίας και απλώς να τοποθετήσετε ένα πλαίσιο κειμένου στην κορυφή, είναι μια πιο απλή διαδικασία από τα παραπάνω, αν και θα χάσετε μέρος της λειτουργικότητας ενός φύλλου εργασίας καθώς λειτουργεί περισσότερο σαν ένα έγγραφο του Word. Μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στο Πλαίσιο κειμένου κάτω από το μενού Κείμενο.

Κάντε κλικ οπουδήποτε στο φύλλο εργασίας για να προσθέσετε το πλαίσιο κειμένου. Για αλλαγή μεγέθους, τραβήξτε οποιαδήποτε από τις γωνίες, σύρετέ το στο επιθυμητό μέγεθος και, στη συνέχεια, αφήστε το κουμπί του ποντικιού. Πληκτρολογήστε τα στοιχεία λίστας μέσα στο πλαίσιο κειμένου.

Τρόπος εισαγωγής κουκκίδων σε φύλλο του Excel

Επισημάνετε τα στοιχεία στα οποία θέλετε να προσθέσετε κουκκίδες. Για να προσθέσετε τις κουκκίδες, κάντε δεξί κλικ στη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κουκκίδες από τη λίστα επιλογών.

Εισαγωγή κουκκίδων χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Κάντε κλικ στο κελί όπου θέλετε να ξεκινήσετε τη λίστα με κουκκίδες. Για μια τυπική κουκκίδα, πατήστε Alt+7 στο πληκτρολόγιο σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Alt +9 εάν προτιμάτε μια κοίλη κουκκίδα. Προσέξτε να διαλέξετε το δεξί Alt στο πληκτρολόγιο σας.

Για να προσθέσετε περισσότερες κουκκίδες, απλώς κάντε κλικ στο τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε το ποντίκι προς τα κάτω (ή προς τα αριστερά ή τα δεξιά) για να συμπληρώσετε επιπλέον κελιά.

Μπορεί και να σας ενδιαφέρει: Πώς να μετατρέψετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

Κοινοποιήστε