Πώς να μην χωρίζεται μια παράγραφος μεταξύ δυο σελίδων στο Microsoft Word

Όταν πληκτρολογείτε στο Word ένα κείμενο, η μία σελίδα διαδέχεται την άλλη και οι αλλαγές σελίδας εισάγονται αυτόματα όταν χρειάζεται. Ωστόσο πολλές φορές μας τυχαίνει η διάσπαση των παραγράφων ανάμεσα σε δύο σελίδες χωρίς να θέλουμε φυσικά να συμβαίνει αυτό. Παρακάτω θα σας δείξω πως να το αποφύγετε αυτό.

Μπορείτε φυσικά να εισάγετε χειροκίνητα την αλλαγή της σελίδας πριν την παράγραφο όπως επίσης να επεξεργαστείτε το έγγραφο, να ορίσετε τα κενά της σελίδας βέβαια όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν κάποια προβλήματα στην τελική σελιδοποίηση.

Πώς να μην χωρίζεται μια παράγραφος μεταξύ δυο σελίδων στο Microsoft Word

Χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση Διατήρηση γραμμών μαζί (keep lines together), διατηρεί όλα τα κενά διαστήματα της σελίδα σας και έτσι με αυτό τον τρόπο δεν θα κόβετε καμιά παράγραφος ανάμεσα σε δύο σελίδες. Για να διατηρήσετε τις γραμμές μιας παραγράφου στην ίδια σελίδα, βάλτε τον κέρσορα στο βελάκι κάτω δεξιά των ρυθμίσεων της παραγράφου και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις Παραγράφου  στο μενού της καρτέλας Home όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει πηγαίνετε στο Αλλαγή γραμμής και σελίδας (Line και Page Breaks) και στη συνέχεια, επιλέξτε το Διατήρηση γραμμών μαζί και μετά κάντε κλικ στο OK. Με αυτό τον απλό τρόπο ολόκληρη η παράγραφος μετακινείται στην επόμενη σελίδα ή παραμένει στην τρέχουσα σελίδα. 

Αυτή η ρύθμιση ισχύει μόνο για το τρέχον επιλεγμένο σημείο (αν το σημείο τονίζεται ή έχετε απλά τοποθετήσει το δρομέα σε αυτό). Έτσι, πρέπει να εφαρμόσετε αυτή τη ρύθμιση ξεχωριστά για κάθε παράγραφο που θέλετε να την κρατήσετε στην τρέχουσα σελίδα.

Κοινοποιήστε

One thought on “Πώς να μην χωρίζεται μια παράγραφος μεταξύ δυο σελίδων στο Microsoft Word

Αφήστε μια απάντηση