Πώς να εκτελέσετε απλές πράξεις στο Word

Όταν πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο υπολογισμό, κανονικά θα σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή των Windows. Ωστόσο, εάν εργάζεστε στο Microsoft Word, μπορείτε να υπολογίσετε απλές εξισώσεις στο έγγραφό σας, χρησιμοποιώντας μια πολύ εύκολη εντολή του Word.

Πώς να εκτελέσετε απλές πράξεις στο Microsoft Word

Για να χρησιμοποιήσετε την εντολή Υπολογισμός, πρέπει να την προσθέσετε από την προσαρμογή γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης (είναι το βελάκι που βρίσκεται τέρμα πάνω και αριστερά).

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί κάτω βέλος στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και επιλέξτε περισσότερες εντολές από το drop-down μενού.

Επιλέξτε Όλες οι εντολές από το drop-down μενού. Στη λίστα των εντολών στα αριστερά, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην εντολή Υπολογισμός, επιλέξτε το και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Η εντολή Υπολογισμός προστίθεται στη λίστα στα δεξιά. Κάντε κλικ στο OK για να αποδεχτείτε την αλλαγή.

Τώρα μπορείτε να πληκτρολογήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε μια απλή εξίσωση όπως αυτή στην παρακάτω εικόνα (μην επιλέξετε το ίσον) στο έγγραφο του Word και κάντε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής κατάστασης στο κάτω μέρος του παραθύρου του Word. Δυστυχώς το αποτέλεσμα της εντολής Υπολογισμός δεν εισάγετε αυτόματα στο έγγραφό σας. Θα πρέπει να το κάνετε εσείς οι ίδιοι, αλλά και πάλι έτσι μας γλυτώνει από πολύ κόπο και χρόνο.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση