Πώς να ελέγξετε ποια έκδοση Java έχετε στα Windows 10

Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη έκδοση Java για να λειτουργήσουν σωστά. Μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση της Java έχετε εγκαταστήσει χρησιμοποιώντας ένα γραφικό εργαλείο ή μέσω της γραμμής εντολών.

Πώς να ελέγξετε ποια έκδοση Java έχετε στα Windows 10

Εάν προτιμάτε να αποφύγετε τη γραμμή εντολών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα About Java για να βρείτε την εγκατεστημένη έκδοση Java. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ανοίξτε το μενού Έναρξη, αναζητήστε το About Java και στη συνέχεια κάντε κλικ στο about java.

Εδώ, θα δείτε την τρέχουσα έκδοση Java στην πρώτη γραμμή.

Εάν δεν βλέπετε το About Java στο μενού Έναρξη αναζητήστε το configure Java και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο About για να δείτε την έκδοση Java. Εάν δεν βλέπετε ούτε τo About Java ή Configure Java, πιθανότατα δεν έχετε εγκαταστημένη Java.

Ελέγξτε την έκδοση Java χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την έκδοση Java από τη γραμμή εντολών. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το μενού Έναρξη, αναζητήστε τη Γραμμή εντολών και στη συνέχεια κάντε κλικ στη συντόμευση Γραμμή εντολών (command prompt) στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: java -version στη γραμμή εντολών και πατήστε Enter. Θα δείτε την έκδοση java και μερικούς αριθμούς δίπλα της. Αυτοί οι αριθμοί είναι η έκδοση Java. Στο παράδειγμα μας η έκδοση είναι η 251.

Εάν η γραμμή εντολών λέει ότι η έκδοση της Java δεν αναγνωρίζεται τότε αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι οι μεταβλητές του συστήματος δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά ή ίσως επειδή δεν έχετε εγκαταστήσει την Java. Εγκαταστήστε ξανά την Java στον υπολογιστή σας και αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα.

Κοινοποιήστε