Πώς να αλλάξετε τα μεγέθη εικονιδίων στα Windows 10

Μπορεί να θέλετε μεγαλύτερα εικονίδια στον υπολογιστή σας για να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που χρειάζεστε ή μικρότερα εικονίδια για να διατηρήσετε τα πράγματα τακτοποιημένα. Ευτυχώς, είναι εύκολο να προσαρμόσετε τα μεγέθη εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας, στη γραμμή εργασιών και στην Εξερεύνηση αρχείων.

Εάν τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα το μέγεθός τους σε ένα από τα τρία διαθέσιμα μεγέθη.

Πρώτα, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας. Στο μενού που εμφανίζεται, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την Προβολή. Στο υπομενού, θα δείτε τρία μεγέθη για να διαλέξετε: μεγάλο, μεσαίο και μικρό. Θα δείτε μια κουκκίδα δίπλα στο τρέχον μέγεθος. Κάντε κλικ στο μέγεθος που θέλετε.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι τρεις διαθέσιμες επιλογές δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τον κέρσορα οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας, να πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο Ctrl και, στη συνέχεια, να μετακινήσετε τον τροχό του ποντικιού πάνω ή κάτω για να αυξήσετε ή να μειώσετε μέγεθος των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας, αντίστοιχα. Αυτό προσαρμόζει το μέγεθος σε μικρότερα βήματα, επιτρέποντας σας να πλησιάσετε το μέγεθος σε αυτό που θέλετε.

Πώς να αλλάξετε τα μεγέθη εικονιδίων στα Windows 10

Υπάρχει μια επιλογή προσαρμογής του μεγέθους των εικονιδίων της γραμμής εργασιών στο μενού Ρυθμίσεις, αλλά έχετε μόνο δύο επιλογές: κανονική και μικρή.

Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στη γραμμή εργασιών. Κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών» στο κάτω μέρος του μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται.

Θα ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Κοντά στην κορυφή της λίστας επιλογών, αλλάξτε το ρυθμιστικό στη θέση Ενεργό κάτω από την επιλογή Χρήση μικρών κουμπιών γραμμής εργασιών.

Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών

Αυτό θα μειώσει το μέγεθος των εικονιδίων της γραμμής εργασιών. Για να επαναφέρετε τα εικονίδια στο προεπιλεγμένο μέγεθος, αλλάξτε το ρυθμιστικό στη θέση Ανενεργό.

Αλλαγή μεγέθους εικονιδίων στην Εξερεύνηση αρχείων

Η Εξερεύνηση αρχείων σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τα μεγέθη των εικονιδίων σε εξαιρετικά μεγάλα, μεγάλα, μεσαία ή μικρά. Αρχικά, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows+E ή απλώς να κάνετε κλικ στο εικονίδιο File Explorer στη γραμμή εργασιών.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή. Στην ομάδα Διάταξη, επιλέξτε το μέγεθος εικονιδίου που θέλετε. Η τρέχουσα ρύθμιση επισημαίνεται με μπλε χρώμα.

Εάν μία από αυτές τις τέσσερις επιλογές δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, τοποθετήστε το ποντίκι σας οπουδήποτε στην Εξερεύνηση αρχείων, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε τον τροχό του ποντικιού προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του εικονιδίου, αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε