Πώς να περικόψετε μια εικόνα σε έναν κύκλο στο Photoshop

Στο Adobe Photoshop, είναι εύκολο να περικόψετε γρήγορα μια εικόνα σε ένα κύκλο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο ιδίως σε φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε πώς να το κάνετε.

Αρχικά, ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να περικόψετε στο Photoshop. Στο Photoshop, βρείτε το Layers το οποίο βρίσκεται στην πλαϊνή γραμμή στα δεξιά. Στο πλαίσιο Layers, βρείτε το Background και κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος δίπλα του. Εάν δεν υπάρχει εικονίδιο κλειδώματος, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Πώς να περικόψετε μια εικόνα σε έναν κύκλο στο Photoshop

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε τον Layers κάντε κλικ στο Window στη γραμμή μενού και επιλέξτε Layers ή ενναλακτικά πατήστε F7.

Στην κάθετη γραμμή εργαλείων, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Marquee Tool (που μοιάζει με ορθογώνιο με διάστικτο περίγραμμα) και επιλέξτε Elliptical Marquee Tool.

Τώρα που είναι ενεργοποιημένο το ελλειπτικό εργαλείο επιλογής, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και χρησιμοποιήστε το ποντίκι ή το trackpad για να σχεδιάσετε ένα τέλειο περίγραμμα κύκλου στην περιοχή που θέλετε να περικόψετε στη φωτογραφία σας. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Shift, θα σχεδιάσετε μια έλλειψη.

Αφού κάνετε την επιλογή, κάντε δεξί κλικ στην επιλεγμένη περιοχή στη φωτογραφία σας και κάντε κλικ στην επιλογή Select Inverse. Αυτό επιλέγει τα πάντα στη φωτογραφία σας εκτός από την κυκλική περιοχή.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, πατήστε το πλήκτρο Backspace. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, πατήστε το πλήκτρο Delete. Αυτό καταργεί την περιοχή που βρίσκεται έξω από τον κύκλο στη φωτογραφία σας.

Περικοπή στη γραμμή μενού Photoshop

Η φωτογραφία σας έχει πολλή αχρησιμοποίητη περιοχή γύρω της. Για να καταργήσετε αυτήν την περιοχή, κάντε κλικ στην επιλογή Image & Trim.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει ακολουθήστε τα βήματα όπως στην παρακάτω εικόνα.

Αφαιρέστε τα διαφανή εικονοστοιχεία από το παράθυρο περικοπής του Photoshop. Το μέγεθος του καμβά της εικόνας θα μειωθεί μόνο στο τμήμα κύκλου που περικόψατε από την εικόνα.

Αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα. Στο παράθυρο Αποθήκευση ως, επιλέξτε PNG από το μενού Μορφοποίηση.

Η μορφή PNG διατηρεί τη διαφάνεια (την οποία χρησιμοποιεί η φωτογραφία σας σε σχήμα κύκλου), αλλά η προέκταση JPEG όχι.

Μπορείτε ενναλακτικά να κάνετε Save as PNG και στη συνέχεια να εισαγάγετε ένα όνομα για τη φωτογραφία σας, επιλέξτε ένα φάκελο για να την αποθηκεύσετε και κάντε κλικ στο Αποθήκευση στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Κοινοποιήστε